Inclús 2017, la discapacitat a través del cinema

F Pere Tarrés
Festival Inclús
Aquesta és la 5a edició que arriba amb més de 20 obres provinents de pïsos d'arreu del món
Entrevista Inclús
El festival és una iniciativa de l’Aula d’Estudis Socials, l’Associació Discapacitat Visual Catalunya i la productora Fish Muvi
Xerrada Festival Inclús
El certamen es complementa amb tallers infantils, workshops professionals i conferències
Testimonis Incús
Inclús aborda, de forma respectuosa i sense tabús, la discapacitat per mitjà de la comunicació i la imatge.

Inclús 2017, la discapacitat a través del cinema

F Pere Tarrés

Resum: 

El certamen promou les obres audiovisuals amb la diversitat funcional com a temàtica principal.

Inclús, el Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona arriba a la seva 5a edició i ho fa de la mà de 20 obres, provinents de diversos llocs del món, amb les quals es vol donar a conèixer la vida de les persones amb discapacitat des d’una altra perspectiva. L’esdeveniment tindrà lloc del 28 de novembre al 3 de desembre el CaixaForum de Barcelona i comptarà amb una sèrie d’activitats paral·leles que acompanyaran la selecció oficial.

El festival és una iniciativa impulsada per l’Aula d’Estudis Socials i l’Associació Discapacitat Visual Catalunya que juntament amb la productora Fish Muvi organitzen l’esdeveniment. Inclús promou les obres audiovisuals amb la diversitat funcional com a temàtica principal i l’eix central és un concurs audiovisual on hi tenen cabuda curtmetratges, pel·lícules de ficció, documentals i produccions audiovisuals de diverses entitats

El certamen es complementa amb tallers infantils, workshops professionals i conferències. A més, es podrà aprendre a realitzar una audiodescripció de les pròpies pel·lícules, iniciar-se en la llengua de signes o participar del ’Sentim el cinema’, posant-se a la pell d’una persona amb diversitat funcional quan va a una sala de cinema. I és que Inclús segueix en la línia d’abordar, de forma respectuosa i sense tabús, la discapacitat per mitjà de la comunicació i la imatge.

Wonder, per obrir boca

Wonder serà la pel·lícula que obrirà el festival Inclús d’aquest 2017. El film pretén sensibilitzar a la població amb la història de Auggie Pullman, un nen que neix amb la síndrome Treacher Collins que li provoca una malformació facial. El petit Auggie haurà d’afrontar el repte d’anar a l’escola per primera vegada i mostrar que és un nen amb moltes capacitats, sens que el físic li suposi cap barrera personal.

Programa

Afegeix un comentari nou
0