La convocatòria del Premi Voluntariat, a punt per al setembre

  • Noies saltant

    En el Premi Voluntariat s'hi poden presentar aquelles entitats sense afany de lucre inscrites al Cens d’Entitats del Voluntariat de Catalunya - Font: Pixabay

  • Respecte

    El Premi s’emmarca en la millora de l’impacte del voluntariat - Font: Pixabay

En aquesta edició, els projectes que presentin les entitats han d’anar destinats a la millora de l’impacte del voluntariat.

La Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària (DGACC) convocarà a principis del mes de setembre la vint-i-quatrena edició del Premi Voluntariat. En aquesta edició, el Premi s’emmarca en la millora de l’impacte del voluntariat i l’establiment dels indicadors per a mesurar-lo, tant a nivell intern de l’entitat com externament, amb l’efecte que genera en la societat.

El Premi Voluntariat, en el qual s’hi poden presentar totes aquelles entitats sense afany de lucre inscrites al Cens d’Entitats del Voluntariat de Catalunya, vol reconèixer socialment i institucional les organitzacions que dediquen les seves activitats a la promoció dels valors cívics i d’enfortiment de la societat al nostre país. Pel que fa al formulari de sol·licitud, aquest estarà habilitat l’endemà de la convocatòria del Premi Voluntariat 2017 a través de la tramitació en línia

A efectes del Premi, dotat en un import econòmic de 10.000 euros, s’entén per impacte social aquells canvis positius i de millora que les entitats preveuen aconseguir amb les actuacions dissenyades. En aquest sentit, es pot interpretar aquests impactes des de dos punts de vista:

  • Interns: Destinats a millorar, per exemple, el funcionament de l’entitat, entès àmpliament. És a dir, a l’optimització dels recursos humans dels que es dota l’entitat (persones voluntàries, personal contractat, equip directiu, etc.), la millora de la gestió, el disseny dels projectes sota un altre punt de vista, etc.
  • Externs: Destinats a la millora de les persones ateses, o de l’entorn social, el medi ambient, el patrimoni cultural, etc. En definitiva, quins efectes s’esdevenen en l’entorn en el qual actua l’entitat, fruit de l’aplicació de l’activitat o projecte desenvolupat.

Més informació

Bases

Afegeix un comentari nou