La Direcció General de Joventut reprèn la convocatòria pública de suport a la recerca en matèria de joventut

F Pere Tarrés
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La Direcció General de Joventut reprèn la convocatòria pública de suport a la recerca en matèria de joventut

F Pere Tarrés

Resum: 

El termini per optar a diferents beques per valor de 26.000 euros finalitza el proper 28 de febrer.

La Direcció General de Joventut reprèn la convocatòria pública de suport a la recerca en matèria de joventut, que es desglossa en els Ajuts a projectes d’estudi i anàlisi en matèria de joventut a Catalunya, les Beques per a la realització de tesis doctorals i el Premi Joventut. La convocatòria, que es fa conjuntament amb l'AGAUR, es mantindrà oberta fins el 28 de febrer, dia en què finalitza el termini de presentació de les sol·licituds.

Aquesta convocatòria, dotada amb un pressupost de 26.000 euros, pretén contribuir a la millora del coneixement de la realitat en matèria de joventut a Catalunya i, d’aquesta manera, facilitar l’orientació i actualització de les polítiques de joventut i les actuacions adreçades a aquest col·lectiu que es fan des de les administracions públiques i la societat civil. Així mateix, també té per objectiu enfortir i dinamitzar la xarxa de persones investigadores en temes de joventut.

D’aquesta manera, el Govern recupera el 2017 aquestes línies d’ajuts per donar suport a la recerca en matèria de joventut, que havien quedat estroncades l’any 2013 a causa de la contenció de la despesa. Són les següents:

Dirigit: A universitats del sistema universitari català, centres de recerca i entitats sense ànim de lucre amb seu social o delegació a Catalunya, dedicades totalment o parcialment als estudis o anàlisis sobre la realitat juvenil i les polítiques de joventut des de la perspectiva de les ciències socials.

Dirigit: A persones físiques que estiguin matriculades al curs que es determini a la convocatòria d'un programa de doctorat d'una universitat del sistema universitari català. Aquestes s’han d’haver inscrit en el projecte de tesi doctoral en el termini màxim dels 2 anys anteriors a la publicació de la convocatòria corresponent i que el seu projecte de tesi es centri, exclusivament, en l’anàlisi de la població de 16 a 29 anys i/o en les polítiques que s’hi adrecen.

  • Premi Joventut, que dóna reconeixement a una tesi o treball de final de carrera o màster que analitzi la realitat juvenil al nostre país des d’una perspectiva general o sobre algun dels seus aspectes, preferentment sobre joves de 16 a 29 anys. La recerca guanyadora, que està dotada amb 2.000 euros, es publicarà a la col·lecció Estudis de l’Observatori Català de la Joventut.

Dirigit: A qualsevol persona autora d'un treball o projecte final de carrera, tesi de llicenciatura, treball final de màster, treball de recerca del DEA (Diploma d'Estudis Avançats) o tesi doctoral. Poden ser persones beneficiàries una persona física autora del projecte o diverses persones físiques coautores del projecte. També a entitats sense afany de lucre amb seu social o delegació a Catalunya o universitats públiques o privades del sistema universitari català.

En aquest enllaç es pot visualitzar la llista de les persones i dels projectes guanyadors d’altres edicions

Més informació

Afegeix un comentari nou