Londres substitueix Lisboa com a Capital Europea del Voluntariat

F Pere Tarrés

Londres substitueix Lisboa com a Capital Europea del Voluntariat

F Pere Tarrés

Resum: 

Després de Barcelona (2014) i Lisboa (2015) la Capital Europea del Voluntariat serà per a Londres (2016) i Sligo (2017)

Després de valorar les 12 candidatures rebudes, els membres del jurat van acordar que Londres seria la capital europea del voluntariat pel 2016. A la mateixa reunió també van designar la ciutat irlandesa d'Sligo com a capital europea del voluntariat pel 2017. Aquest guardó de Capital Europea del Voluntariat va ser creat pel Centre Europeu del Voluntariat i la primera ciutat que la va ostentar va ser Barcelona, l’any 2014.

Lisboa 2015

Després de Barcelona va ser el torn de Lisboa que ha estat la capital europea de voluntariat aquest any 2015 amb el lema “participar faz diferença”. Durant tot l’any 2015 s’han realitzat diverses accions que s’han englobat en tres grans eixos: Qualitat, Reconeixement i Marc institucional. Entre aquestes, destaquen l’edició d’una guia de bones pràctiques de voluntariat i la celebració de diverses trobades de reflexió i debat sobre el futur del voluntariat.

Londres 2016

En el moment de conèixer-se la capitat de Londres, Gabriella Civico, directora del CEV va afimar que "La ciutat és un excel·lent exemple de com els governs locals, la població local i les empreses poden aprofitar estratègicament els beneficis del voluntariat per millorar la vida de les persones, el medi ambient i contribuir a les comunitats socialment cohesionades."

La candidatura de Londres va ser preparada pel Programa de Voluntariat de Londres, el Team London, que va ressaltar després de rebre l'assignació quines havien estat les fites que el jurat havia valorat més de la seva trajectòria:

  • La mobilitació més de 120.000 voluntaris actius, incloent més de 60.000 joves.
  • El desenvolupament la primera App de voluntariat exprés del Regne Unit.
  • El suport a prop de 1.600 entitats, oferint subvencions de més de 3 milions de Lliures.
  • La signatura amb més de 100 empreses d'un Compromís Empresarial sobre voluntariat corporatiu.
  • La innovació en el voluntariat, a través de projectes com HeadStart, on els joves voluntaris que busquen experiència laboral o de treball a temps complet mantenen una entrevista amb diferents empreses, tal i com es pot veure en el següent vídeo:

La designació de Londres com a Capital Europea de Voluntariat ha estat molt celebrada tant pel propi Team London com també pel Greater London Volunteering i ha tingut un important ressò a les xarxes socials.

Afegeix un comentari nou