Neix l'Observatori de la Infància de l'Hospitalet

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Neix l'Observatori de la Infància de l'Hospitalet

Resum: 

Cinc entitats han creat l'Observatori de la Infància de l'Hospitalet (OIH) amb l'objectiu de contribuir a la millora de la qualitat de vida i el respecte dels drets de la infància i l'adolescència a l'Hospitalet de Llobregat.

L'Observatori de la Infància de l'Hospitalet (OIH) neix amb tres funcions principals ben definides:

  • Generar coneixement objectiu i independent respecte la situació de la infància a la ciutat.
  • Fonamentar propostes socials i polítiques en relació a la infància.
  • Avaluar polítiques sobre infància i adolescència.

Les entitats promotores que l'han impulsat són: el Consell de l'Esplai de L'Hospitalet, Creu Roja de L'Hospitalet, El Casalet, el Centre d'Estudis de L'Hospitalet (CEL'H) i el grup de debat Tres Quarts per Cinc Quarts.

L'acció i el treball de l'OIH no se centra només en grups de nens i nenes i adolescents en situacions de risc sinó que preveu fer una mirada global i inclusiva. Tampoc fixa el seu enfoc exclusivament en les carències o problemes, sinó que detecta casos i factors d’èxit. En base a tot això pretén oferir propostes de millora o de correció.

Ara bé cal tenir en compte que el seu naixement s'emmarca en un context on la crisi ha provocat un augment del nombre de famílies amb menors al seu càrrec en risc d'exclusió social.

L'OIH s'estructura de la següent manera:

  • Consell Rector: Format per un representant de cada entitat promotora. La funció principal és marcar la orientació de l’estratègia i aprovar el Pla d’Acció, on es concreten els temes prioritaris d’estudi. També marcar l’estratègia d’explotació dels estudis o informes.
  • Consell Assessor: Format per persones amb recorregut en diferents sectors d’activitat, que col·laboren en la definició de l’estratègia de l’OIH. Orienta, opina, participa en grups de treball i col·labora en l’elaboració de propostes.
  • Observadors de Proximitat: Xarxa de col·laboradors personals que per la seva proximitat a la realitat fan d’antena i faciliten dades i alertes. (mestres, sanitaris, monitors, educadors socials, agents de seguretat…)

A més a més també en formen part diverses entitats adherides, col·laboradors externs i l'equip de l'oficina tècnica.

L'objectiu de l'OIH serà elaborar un estudi anual i la primera propota se centrarà en un treball per conèixer a què dediquen el seu temps els menors quan acaben l'escola. Tanmateix també té previst realitzar informes periòdics de temes més específics i organitzar debats.

Afegeix un comentari nou