Oberta la convocatòria per al desenvolupament de capacitats per a l’ajuda humanitària

  • La convocatòria és fruit de la Iniciativa Voluntaris/àries d’Ajuda de la UE - Foto: EU AID Volunteers

    La convocatòria és fruit de la Iniciativa Voluntaris/àries d’Ajuda de la UE - Foto: EU AID Volunteers

  • La Comissió Europea pretén, amb els ajuts, gestionar el risc de catàstrofes - Foto: Wikimedia Commons

    La Comissió Europea pretén, amb els ajuts, gestionar el risc de catàstrofes - Foto: Wikimedia Commons

  • Es vol potenciar la vinculació entre els serveis d’emergència, rehabilitació i desenvolupament - Foto: Wikimedia Commons

    Es vol potenciar la vinculació entre els serveis d’emergència, rehabilitació i desenvolupament - Foto: Wikimedia Commons

La Comissió Europea prestarà finançament a accions que duguin a terme organitzacions d’enviament i d’acollida.

En el marc de la Iniciativa de Voluntaris/àries d’Ajuda de la UE, posada en marxa l’abril del 2014, la Comissió Europea obre la Convocatòria EU Aid Volunteers per a reforçar les capacitats de les organitzacions d’enviament i d’acollida que desitgin participar d’aquesta iniciativa. La convocatòria també vetllarà pel compliment de les normes i els procediments relatius a les persones candidates a formar part d’aquest voluntariat, sol·licitant la informació necessària per tal de poder desenvolupar el programa amb totes les garanties.

Per mitjà d’aquesta convocatòria, la Comissió Europea pretén gestionar el risc de catàstrofes, així com millorar-ne la prevenció i les accions de resposta; potenciar la vinculació entre els serveis d’emergència, rehabilitació i desenvolupament; reforçar el voluntariat local de tercers països; facilitar l’obtenció de la certificació necessària per participar en les iniciatives de voluntariat; i millorar la transmissió d’alertes a les comunitats locals. En total, la Comissió espera poder reforçar les capacitats d’unes 100 organitzacions d’enviament i acollida.

Els ajuts, que compten amb un pressuposts de 7.607.000 € -amb un màxim de 700.000 € per projecte i cofinançats al 85%-, estan destinats a activitats encaminades a ajudar les organitzacions a complir les normes humanitàries fonaments, al reforç de la cooperació regional, a la creació i gestió de voluntariat en línia i al desenvolupament d’accions de desenvolupament i reforç de capacitats, entre d’altres. La data límit de presentació de sol·licituds finalitza el proper 3 de juny de 2017.

Sobre la Iniciativa Voluntaris/àries d’Ajuda de la UE

La Iniciativa Voluntaris/àries d'Ajuda de la UE reuneix persones voluntàries i organitzacions de diferents països en una acció conjunta, proporcionant suport pràctic en la prestació d'ajuda humanitària i contribuint a l'enfortiment de les capacitats locals i a la recuperació de les comunitats afectades per desastres. A través d'aquesta iniciativa, 4.000 ciutadans de la UE tenen l'oportunitat de fer treball humanitari. La iniciativa també proporciona oportunitats de treball per a 4.400 persones de fora de la UE dels països afectats pel desastre i 10.000 oportunitats de voluntariat en línia. 

Més informació

Afegeix un comentari nou