Premi ASPÀSIA en defensa de l’equitat de gènere

 Font:
Font:

Premi ASPÀSIA en defensa de l’equitat de gènere

Resum: 

La Xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social (DDIPAS) i l’Observatori del Tercer Sector convoquen un nou guardó que té com a finalitat reconèixer les trajectòries compromeses amb la igualtat.

En concret, volen distingir i donar visibilitat a aquelles persones que, en la seva trajectòria vital i professional, han desenvolupat iniciatives i activitats que han afavorit l’equitat de gènere i l’empoderament de les dones ja sigui mitjançant la intervenció directa (praxi), la reflexió i/o la recerca.

Les candidatures poden ser presentades per la mateixa persona o per terceres parts mitjançant el formulari electrònic que trobareu al blog de la Xarxa i a les webs d’ECAS i de l’Observatori del Tercer Sector. El termini de presentació finalitza el proper 28 de febrer (inclòs).

Bases de la convocatòria

Lliurament del guardó

L’acte de lliurament tindrà lloc durant les 1eres Jornades DDiPAS, un espai de sensibilització i incidència política que se celebrarà a finals de mes de març i que porta per títol “Enfrontant la crisi amb una altra mirada. Són viables nous models econòmics basats en l’equitat i la solidaritat”

Xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social

Aquesta plataforma, la primera d'aquestes característiques, va néixer al març del 2012 impulsada per més de 40 dones d’entitats membre d’ECAS amb un doble objectiu:

  • Aconseguir que les organitzacions del tercer sector social, i especialment ECAS, puguin esdevenir referents polítics i socials com a entitats que incorporen aquests principis i valors relatius a l’equitat de gènere i l’eradicació de les discriminacions per raó de sexe, tant en la seva cultura i pràctica organitzativa interna, com en la seva actuació i impacte extern.
  • Visibilitzar l’aportació de les dones en les organitzacions del tercer sector i sensibilitzar a l’entorn del valor de l’equitat de gènere com a motor imprescindible per avançar cap organitzacions més justes, solidàries i eficients. Incorporar aquesta perspectiva, amb totes les seves implicacions internes i externes, comporta impulsar un canvi profund en els models de gestió organitzativa que redundarà tant en la coherència ètica dels valors i de les estratègies de les organitzacions del tercer sector social, com en la eficàcia, eficiència i qualitat dels seus processos de gestió i treball.

Així, per tal d’assolir aquestes fites, la xarxa compta amb diferents línies de treball:

  • Elaborar una diagnosi i un seguiment continuat de la realitat del tercer sector, i en primer lloc d’ECAS, en relació a l’equitat de gènere que permeti donar a conèixer, posar en valor i visibilitzar l’aportació de les dones en aquestes entitats.
  • Impulsar propostes operatives per fer efectiva la incorporació de la perspectiva de gènere en la gestió i el funcionament de les organitzacions del tercer sector, i fomentar alhora la implementació de mesures concretes de conciliació.
  • Fer incidència política i social en relació a les polítiques de gènere i d’igualtat d’oportunitats en tots els àmbits d’acció del tercer sector.
  • Articular i vertebrar la col·laboració amb altres xarxes i organitzacions enfocades al mateix objectiu d’impulsar mesures d’igualtat i polítiques de gènere.

Document de constitució i objectius de la Xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social

Afegeix un comentari nou