Presentació de les recomanacions per a l’atenció a les persones amb Funcionament Intel·lectual Límit

  • Cartell FIL

    Cartell informatiu de la Jornada - Font: Institut d'Assistència Sanitària

Tags

En el marc de la Jornada Internacional sobre l'Impacte Sanitari i Social del Funcionament Intel·lectual Límit (FIL), organitzat per l'Institut d'Assistència Sanitària, es presentarà el document “Recomanacions per a l’atenció a les persones amb FIL”

El proper 26 de maig, l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) organitza la Jornada Internacional sobre l'Impacte Sanitari i Social del Funcionament Intel·lectual Límit (FIL) al Palau de Congressos de Girona on es presentarà el document “Recomanacions per a l’atenció a les persones amb FIL”.

El Funcionament Intel·lectual Límit (FIL) no és un síndrome, ni un trastorn, ni una malaltia. És una agrupació heterogènia de síndromes, trastorns o malalties específiques del neurodesenvolupament i possiblement de variacions extremes de la normalitat amb una característica comú: la limitació funcional secundaria a la capacitat intel·lectual.

El FIL és un problema que afecta com a mínim un 3% de la població i que impedeix assolir un funcionament adequat de la persona (per exemple, un nivell bàsic d’escolarització o l’accés al mercat laboral). Malgrat el seu impacte social i la seva freqüència, el FIL és un gran desconegut pel sistema educatiu, social, sanitari i legal.

Amb l’objectiu de donar resposta a aquesta situació, el Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, va iniciar l’any 2014 un Grup de Treball sobre el FIL amb la participació de professionals de diferents àmbits (salut, educació, laboral i social).

Gràcies a la tasca d’aquest Grup de Treball, Catalunya avui disposa d’un document de recomanacions per a l’atenció integral a les persones amb FIL que és pioner a nivell internacional.

Aquestes recomanacions quedaran recollides en la Declaració de Girona sobre l'impacte sanitari i social del FIL, i les situarà en primer pla, revisant els diferents models i actuacions arreu del món sobre el seu impacte social i sanitari.

Informació i inscripcions

Afegeix un comentari nou