Pros i contres de dotar la teva entitat del certificat ISO

Pros i contres de dotar la teva entitat del certificat ISO

Resum: 

Esteu interessats en certificar la vostra entitat amb un segell de qualitat? Què pot aportar aquest procés a l'entitat? Quins són els principals entrebancs amb els que us podeu trobar?

Segur que alguna vegada us heu plantejat si caldria dotar la vostra entitat d'un certificat de qualitat ISO o, si més no, n'heu sentit a parlar. A continuació desglossem els pros i contres d'engegar aquest procés.

Avantatges

Nivell intern

  • Oportunitat per aprofundir en la millora contínua de la gestió dins l'entitat. Aconseguir l'acreditació ISO suposa explicar què fem i com ens organitzem. Per tant, el procés de preparació per acreditar-se esdevé una oportunitat per reflexionar sobre el que s'està fent i com s'està realitzant i detectar possibles millores. Un cop realitzat aquest procés, és fàcil implantar una cultura de millora contínua de la gestió.
  • Creixement de l'eficiència. Analitzar què estem fent i com ens organitzem i crear una cultura de millora contínua ens permet assolir graus d'eficiència superiors i, per tant, arribar als objectius amb més facilitat i menys esforços.
  • Major retorn. La millora de la gestió de l'entitat porta, a la llarga, a un retorn i una millora dels resultats.
  • Increment de la motivació. Com més bona sigui l'organització de la feina i més incrementin els resultats finals, més augmentarà la motivació de l'equip i la implicació d'aquest amb l'entitat i la tasca que desenvolupa.
  • Treball conjunt entre socis i persones implicades en el dia a dia. Cal que els socis i les persones implicades en el dia a dia de l'entitat treballin conjuntament. Cal una voluntat ferma de la direcció per millorar la gestió de l'entitat i cal que tothom s'impliqui per aconseguir el certificat.

Nivell extern

  • Dotar de més credibilitat la feina feta. Disposar d'un segell de qualitat permet dotar de prestigi l'entitat i la tasca que aquesta desenvolupa.
  • Afavorir les relacions amb altres entitats o empreses. El fet de poder acreditar bones pràctiques dota a l'entitat d'una imatge de seriositat i genera una confiança que pot afavorir a l'hora d'establir relacions amb altres entitats o empreses.
  • Afavorir les concessions de subvencions o altres convocatòries públiques. Hi ha certes convocatòries que demanen o tenen en compte estar acreditat amb un segell de qualitat.

Inconvenients

  • El procés per certificar l'entitat necessita dedicació i en alguns casos, formació prèvia, i tot plegat té un cost.
  • En funció de la cultura participativa i organitzativa de l'entitat, poden haver més o menys reticències a l'hora de treballar conjuntament socis i persones implicades en el dia a dia de l'entitat.
Afegeix un comentari nou
0