Torna el servei d’acompanyament per a entitats

 • Mans i polseres

  El servei pretén que les entitats disposin d'eines per a la seva gestió i puguin resoldre els seus dubtes - Font: Valentos SG

 • Preguntes servei acompanyament

  Amb el servei d’acompanyament, les entitats podran rebre suport en la gestió del voluntariat - Font: DGACC

Pretén que les entitats millorin la seva gestió i que les accions tinguin un major impacte en la societat.

La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) de la Generalitat de Catalunya torna a posar a disposició de les entitats sense ànim de lucre el servei d’acompanyament per tal que aquestes disposin d'eines per a la seva gestió i puguin resoldre els seus dubtes. Es tracta d’un servei gratuït, eficient i de qualitat que duen a terme entitats especialitzades del mateix sector associatiu.

Amb el servei d’acompanyament, les entitats podran rebre suport en la gestió del voluntariat, la comunicació de l'entitat, la captació de fons, la planificació estratègica, la millora de les competències dels equips o la millora de la participació, entre d'altres. Les sol·licituds d’acompanyament s’han de fer a través d’un formulari en línia i la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària valorarà la idoneïtat de prestar aquest servei.

La finalitat d’aquest servei és orientar a les entitats en la millora de la seva gestió i que les seves accions tinguin un major impacte en la societat. L’acompanyament es basa en la metodologia PDCA, que consisteix en planificar que es vol fer per solucionar el problema triat, desenvolupar les accions necessàries per resoldre-ho, comprovar els resultats i actuar corregint el pla o manera de fer.

Tipologies d’acompanyaments:

 1. Suport per a la posada en marxa de l’entitat
 2. Suport per a la millora dels projectes d’intervenció
 3. Suport a la millora de la gestió del voluntariat
 4. Suport per a la millora de la comunicació
 5. Suport per a la millora de la participació
 6. Suport a la millora de la captació de fons
 7. Suport per a la millora de la planificació estratègica
 8. Suport per a la millora de les competències de l’equip
 9. Suport per a la sostenibilitat de l’entitat
 10. Suport per a la millora dels processos avaluatius
 11. Suport per a la implementació d’un model de finances ètiques a l’entitat
 12. Suport per a la millora del treball en xarxa

Els serveis d’acompanyament els realitza la Fundació Pere Tarrés i compten amb les següents característiques:

 • Els acompanyaments consten d’un mínim de dues sessions de treball i un màxim de cinc en funció del tipus del servei sol·licitat.
 • Cada sessió té una durada de dues hores.
 • Les sessions són presencials a la seu de l’entitat que presta el servei (Barcelona) o a través d’Skype. També hi ha la possibilitat de fer algunes sessions a la seu de l’entitat, tot en funció de les seves necessitats.
 • Per accedir al servei d’acompanyament, has d’emplenar un breu formulari amb les dades de la teva entitat.
 • La teva entitat s’ha de comprometre per escrit a desplegar les accions i el calendari de treball consensuat.

Més informació

Comentaris

Bona tarda, ens agradaria saber en que consisteix el servei d'acompanayment, l'enllaç no està actiu.

Es pot triar més d'un tema.

Gràcies

Bona tarda som la Fundació Didàctica Catalunya que aquest matí hem omplert el questionari per a solicitar "Suport a la millora de captació de fons" i un cop complimentat l'hem tramés i hem rebut la conformitat, peró al cap d'un moment ha aparegut un missatge dient que hi havia un problema, peró no hem estat capaços de veure on ho podiem consultar. Ara no sabem si el formulari ha estat atès o no. Ens podeu dir alguna cosa?

Ben cordialment

Bon dia!

El dijous 8 de març vam fer una consulta al formulari d'assessorament. Immediatament després de ser tramitada amb èxit, va aparèixer un missatge d'error. A dia d'avui (12 de març) encara no tenim resposta amb la qual cosa intuïm que no es debia tramitar correctament. No sabem de quina altra manera podem contactar. Tenim molta urgència a tenir una resposta sobre la nostra consulta que té a veure amb la gestió de la web a través de la plataforma de blocs de Xarxanet. Què podem fer?

Gràcies,

Som de la Fundació Didàctica Catalunya que el dia 7 d'aquest mes vàrem fer una consulta que ningú ens ha respost, ara veig que un altre interessat també es queixa del mateix, si no funciona aquest correu, algú ens podria dir alguna cosa?

Gràcies.V

Afegeix un comentari nou