Tornar a posar a les persones al centre de la política

  • Imatge de l'acte

    Imatge de l'acte

  • Àngels Guiteras. Font. Taula del Tercer Sector

    Àngels Guiteras. Font. Taula del Tercer Sector

Aquesta va ser la conclusió final de l’acte del Dia de la Pobresa. Una iniciativa que, per tercer any consecutiu, organitza la Taula del Tercer Sector amb la finalitat de sensibilitzar i mobilitzar a la societat catalana.

Unes 300 persones es van aplegar ahir al Centre Moral i Cultural de Poble Nou per commemorar el Dia Internacional contra la Pobresa. Tal i com va recordar la presidenta de la Taula, Àngels Guiteras – i posteriorment el Conseller Cleries – aquest és un acte institucional per reivindicar la situació de les persones més fràgils de la societat. Guiteras va reclamar a les institucions  la priorització de les polítiques socials per tal d’evitar que anem cap a endarrere i va recordar que Catalunya serà social o no serà. Guiteras va anunciar que la Taula proposarà una sèrie de mesures i propostes per reconduir la situació actual de cara a les properes eleccions al parlament català. 

La sessió, presentada pel periodista Jaume Barberà, va comptar amb la participació de Maite Vilalta, professora d’Hisenda Pública a la Universitat de Barcelona, i Albert Sáez, director adjunt d’El Periódico de Catalunya. Aquests van debatre sobre les responsabilitats de la situació actual que viuen els països mediterranis i la feblesa del model de l’estat del benestar d’aquests. També van parlar sobre el fracàs escolar i la manca d’estabilitat en les polítiques d’educació a l’estat. En aquest sentit, Vilalta va assenyalar que a Finlàndia, país on tots ens emmirallem, les competències en matèria d’educació són municipals. També va reclamar que les politiques incorporin la perspectiva de gènere i va recordar com diversos estudis conclouen que el nivell d’educació de la mare incideix en l’infant.

L’acte va concloure amb les intervencions del conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, i l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias. Tots dos van reconèixer la tasca que desenvolupen les entitats de tercer sector tant ara com abans de la crisis, on també les dades sobre vulnerabilitat i exclusió social eren preocupants.  En aquest sentit, Cleries va recordar que el tercer sector és un tret identitari de la nació catalana i va afirmar que els drets socials i els drets nacionals han de caminar alhora.

Afegeix un comentari nou