15 de maig: Democràcia real ja!
Comparteix
La plataforma Democràcia Real Ja convoca una gran mobilització ciutadana a més de 50 ciutats de tot l’estat aquest diumenge 15 de maig.
La plataforma Democràcia real ja convoca la ciutadania a sortir al carrer aquest diumenge 15 de maig per fer sentir la seva veu i mostrar la seva indignació per l’actual panorama polític, econòmic i social.
A Barcelona, la manifestació està convocada a les 18’00 a la Plaça Catalunya sota el lema “Democràcia real ja! No som mercaderia en mans de polítics i banquers”.
Convocatòries a Catalunya:
- Barcelona, 18'00: Plaça Catalunya.
- Tarragona, 18'00: Plaça dels Despullats.
- Figueres, 18'00: Rambla Nova.
- Lleida, 18'00: Plaça Paeria.
La resta de convocatòries poden ser consultades al web de la plataforma Democràcia real ja.
Es tracta d’una convocatòria ciutadana, apolítica, forjada mitjançant Internet i les xarxes socials i promoguda a través d’un grup de discussió informal denominat Plataforma de coordinació de grups pro-mobilització ciutadana.
Democràcia Real Ja fa especial èmfasi en el caire pacífic de la mobilització i en el fet que els seus integrants no responen a cap signe polític ni sindical.
De fet, la plataforma ha publicat manifest en què els promotors es defineixen com a “persones normals i corrents”, preocupades per la indefensió de la ciutadania davant l’actual situació política, econòmica i social.
En aquest sentit, Democràcia real ja denuncia la “irresponsable gestió econòmica del país per part dels poders polítics i econòmics” i els exigeix que assumeixin les responsabilitats que els corresponen.
El manifest encoratja la ciutadania a creure en la seva capacitat per construir una societat millor, que tingui per prioritat la igualtat, el progrés, la solidaritat, el lliure accés a la cultura, la sostenibilitat ecològica i el desenvolupament, benestar i felicitat de les persones.
Alhora, el document denuncia també la “dictadura partitocràtica” dels dos partits majoritaris i recorda que la funció de la classe política hauria de ser la de traslladar a les institucions la veu de la ciutadania i no la d’enriquir-se i girar-li l’esquena atenent només als interessos dels grans poders econòmics.
Per tot plegat, el manifest declara la necessitat d’una revolució ètica que impedeixi seguir posant els diners per damunt de l’ésser humà i que faci possible el respecte dels drets bàsics de vivenda, treball, cultura, salut, educació, participació política, lliure desenvolupament personal així com el dret al consum de béns necessaris per a una vida sana i feliç.
Afegeix un nou comentari