3 bones pràctiques de donacions de materials a entitats socials

 • El programa Guanyem-hi tots! facilita l’accés d’estocs d’empreses i particulars a les entitats que ho necessitin

  El programa Guanyem-hi tots! facilita l’accés d’estocs d’empreses i particulars a les entitats que ho necessitin

 • Donació de 79 impressores per a gairebé 30 entitats socials

  Donació de 79 impressores per a gairebé 30 entitats socials

 • Material d'oficina donat: cadires

  Material d'oficina donat: cadires

 • Material d'oficina donat: llibretes

  Material d'oficina donat: llibretes

 • Donació d'un cotxe a la Fundació Roure per part d'un particular

  Donació d'un cotxe a la Fundació Roure per part d'un particular

El programa Guanyem-hi tots! facilita l’accés a estocs d’empreses i particulars a les entitats que ho necessitin

El programa de donació de material “Guanyem-hi tots!” de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) facilita l’accés a material d’empreses, institucions i particulars a les entitats que el necessitin. D’aquesta manera, es pot seguir utilitzant material en bon estat, allargant així la seva vida útil i que se’n beneficiïn les entitats.

El programa "Guanyem-hi tots!" pretén potenciar la responsabilitat social, beneficiant al tercer sector i al medi ambient, en definitiva, beneficiant a tots. Des de fa més de 26 anys que s’han fet donacions de material que engloben des d’ordinadors, impressores, llibres, llibretes, bolígrafs, pel·lícules, roba, mantes, llençols, utillatge de cuina, televisors... Tot seguit s’exposen tres exemples concrets d’aquestes bones pràctiques.

 

Donacions de material

 

1. Material informàtic i mobiliari d’oficina

A través del programa "Guanyem-hi tots!" arriben moltes peticions de material informàtic i mobilitari per part d’entitats i que poden ser cobertes gràcies a empreses com Catalana Occident o universitats com La Blanquerna - Universitat Ramon Llull.

Catalana Occident és una empresa molt compromesa amb la reutilització del seu material per part d’entitats socials. Per això, tot l’estoc que renoven des de les diferents oficines de la companyia el centralitzen als seus magatzems per organitzar i coordinar les donacions. Durant l’any 2015 l’aportació d’aquesta empresa amb material informàtic i mobiliari al programa "Guanyem-hi tots!" ha estat valorat en gairebé 70.000 euros.

La Blanquerna - Universitat Ramon Llull també ha fet donacions de material informàtic. Al 2015 en va fer una de 79 impressores que es van destinar a gairebé 30 entitats socials, contribuint a que aquestes puguin seguir tirant endavant els seus projectes. 

 

2. Matalassos

El Càmping La Siesta Salou al mes de març de 2016 ha portat a terme una donació de 240 matalassos en perfecte estat de manteniment. Aquests han anat destinats a diferents entitats de Tarragona, entre elles Formació i Treball que els ha utilitzat per a pisos tutelats i d’acollida. Per a les entitats aquesta donació ha estat molt útil per a les seves accions socials i, alhora, s’ha reutilitzat material contribuint al reciclatge i en línia amb la conservació del medi ambient.

Com la donació que ha fet aquest càmping, el programa Guanyem-hi tots! anima a altres establiments turístics a tenir en compte que les seves polítiques de renovació de material poden trobar-se en el camí de l’ajuda amb el tercer sector.

 

3. Cotxe

Els particulars també poden fer donatius de material, com és el cas d’un que tenia un cotxe que no podia mantenir. La seva decisió va ser donar-lo a la Fundació Roure en comptes de vendre’l.

Per tal de portar a terme aquesta donació l’any 2015, es va organitzar una trobada perquè l’entitat expliqués el seu projecte al donant, que va mostrar gran satisfacció de poder-la ajudar. En aquest sentit, l’entitat, que ha fet servir el cotxe per acompanyaments i transport de material, va dir que si algun dia necessitava el cotxe el donant, el podia agafar, tot i que ja estigués feta la donació.

 

Com pot participar una entitat o una empresa?

Les entitats socials poden demanar aquell material que necessitin. La sol·licitud quedarà publicada a la pàgina web i tothom podrà cobrir la demanda. També pot fer una donació d’aquell material que no utilitzi i “Guanyem-hi tots!” publicarà la donació per a que una alta entitat se’n pugui beneficar.

Les empreses i particulars poden fer una donació de material que es publicarà al web “Guanyem-hi tots!” i es posarà a disposició de les entitats. També poden cobrir directament una demanda que estigui feta.

Afegeix un comentari nou