5a edició dels Premis al Voluntariat Universitari de Mutua Madrileña

Fundació Autònoma Solidària
Imatge del projecte Chagua Maisha
Entrega de premis

5a edició dels Premis al Voluntariat Universitari de Mutua Madrileña

Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

La Fundació Mutua Madrileña premiarà amb un total de 35000 euros, projectes de voluntariat impulsats i duts a terme per joves universitaris

Aquest premi dona suport econòmic a sis projectes de voluntariat empresos per joves universitaris per tal d'impulsar i donar visibilitat a la labor voluntària de l’estudiantat. La Fundació concedirà un primer premi dotat amb 10.000 euros a un projecte concret i cinc ajudes de 5.000 euros cadascuna a cinc altres iniciatives.

Els projectes presentats han de tenir una durada anual i s’hi poden presentar iniciatives que ja estan en marxa o amb data d’inici prèvia al 31 de març de 2018. Així doncs, les temàtiques dels projectes poden ser ben diverses dintre l’àmbit de l’acció social (infància i joventut, migracions, cooperació pel desenvolupament...) i desenvolupades a l’estat espanyol o a altres països del món. Han d’estar impulsats i desenvolupats per un mínim de tres persones i realitzats per un voluntariat que estigui vinculat a alguna ONG amb seu a l’estat espanyol.

En la passada edició del 2016, un dels projectes guanyadors, que va rebre els 10.000 euros, va ser Chagua Maisha, un projecte de voluntariat emparat per l’ONG Progress for Africa i desenvolupat a una petita població de Tanzània. Aquest projecte va implicar a 35 estudiants de diverses universitats espanyoles que van realitzar, en primer lloc, un estudi de mercat per tal de determinar les principals necessitats de la població en quatre eixos principals d’actuació: educatiu, econòmic, millora de la sostenibilitat energètica, i millores en la sanitat de la població. El projecte final va consistir, bàsicament, en la construcció d’una escola infantil i d’una Duka (botiga de subministrament de productes bàsics), en desenvolupar sistemes energètics efectius i sostenibles, i en realitzar tasques de difusió de bons hàbits per prevenir malalties. A més, de manera transversal, també es va treballar la creació d’espais col·lectius per als habitants del poble i es va fomentar l’associacionisme.

Un cop presentats els projectes, un jurat format per membres del patronat de la Fundació Mutua Madrileña decidirà a qui destina les diferents quantitats. Per a més informació, es poden consultar les bases del premi.

Afegeix un comentari nou