Assís comptarà amb un centre d’atenció específica per a dones sense llar l'any 2020

F Pere Tarrés
Autor/a: 
Josep Carbonell
El nou edifici estarà en funcionament al setembre de 2020. Font: Assís centre d'acollida
El nou edifici estarà en funcionament al setembre de 2020. Font: Assís centre d'acollida

Assís comptarà amb un centre d’atenció específica per a dones sense llar l'any 2020

Autor/a: 
Josep Carbonell
F Pere Tarrés

Resum: 

L’entitat catalana posa en marxa la construcció de l’edifici, un recurs pioner en l’atenció a aquest col·lectiu, que oferirà 10 places d’allotjament protegit i un acompanyament individualitzat.

Assís Centre d’Acollida posa en marxa aquest setembre la construcció d’un centre d’atenció específica per a dones en situació de sense llar de la ciutat de Barcelona. Es tracta d’un recurs pioner en el model d’atenció a aquest col·lectiu a la capital catalana que preveu estar en funcionament al setembre de 2020.

El nou edifici, situat al districte de Sarrià-Sant Gervasi, portarà el nom de Rosario Endrinal, en memòria a una dona sense sostre que va veure vulnerats tots els seus drets, inclòs el de viure.

L’espai comptarà amb 10 allotjaments protegits distribuïts en 4 plantes i espais comuns on es desenvoluparan activitats i tallers grupals. Al centre es durà a terme acompanyament individual i especialitzat i es dotarà a les dones en situació de carrer i víctimes de violència dels recursos necessaris per tal d’apoderar-les en el seu procés de recuperació i de construcció d’una vida autònoma.

117 dones malviuen als carrers de Barcelona

Segons dades de la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar de Barcelona (XAPSLL), 117 dones es troben malvivint als carrers de la capital catalana. El col·lectiu, que representa el 12% del conjunt de persones sense sostre de la ciutat, és el que pateix una situació de major vulnerabilitat, violència i invisibilitat.

ASSÍS, que durant l’any 2018 va proporcionar atenció i acompanyament a 1700 persones, ha vist incrementat en un 30% el nombre de dones que han demanat atenció al centre durant els darrers dos anys.

Com a resposta a aquesta problemàtica creixent, l’entitat catalana posa en marxa la construcció d’aquest edifici, que se suma al ja existent programa 'Dones amb Llar'.

Voleu ajudar a equipar el nou centre?

ASSÍS impulsarà en els propers mesos diverses campanyes i accions amb l’objectiu de recaptar els fons necessaris per equipar i dotar de recursos el nou edifici.

Sense anar més lluny, el proper 3 d’octubre a les 20.30 hores, tindrà lloc el 4t sopar solidari de l’entitat a la plaça de Sarrià. L’objectiu de la vetllada no és altre que aconseguir els recursos necessaris per a la Llar Rosario Endrinal.

D’altra banda, l’entitat prepara altres campanyes de finançament sota el hashtag #capdonasensellar.

Afegeix un comentari nou