Barcelona acollirà el 1er Fòrum de la Diversitat Funcional

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Barcelona acollirà el 1er Fòrum de la Diversitat Funcional

Resum: 

Coincidint amb el 20è aniversari de l’Associació Amputats Sant Jordi, avui 9 de novembre se celebrarà a Barcelona la primera edició del Fòrum de la Diversitat Funcional que tindrà lloc a CaixaForum. En aquest Forumes reflexionarà en l’acceptació de la diferència per avançar cap a la cultura de les capacitats, individuals i col•lectives, per una societat més inclusiva que reconegui els drets de les persones.

L'Associació Amputats Sant Jordi (ASJ) organitza per al proper divendres, 9 de novembre, 1er Fòrum de la Diversitat Funcional que tindrà lloc a CaixaForum(Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8 de Barcelona) coincidint amb el 20è aniversari de l'Associació. Aquest Fòrum neix amb la vocació d'anar més enllà d' un esdeveniment aïllat en el temps. Per això, un dels seus objectius és poder constituir una plataforma per crear un Observatori de la Diversitat Funcional estable i permanent i convertir-se en un referent en matèria de discapacitat.

El 1er Fòrum de la diversitat funcional vol ser un punt de trobada enriquidor i obert al diàleg donant veu a la diversitat funcional des de diferents àmbits per tal d'oferir una visió global sobre el tema a partir de les aportacions personals, vivencials iprofessionals dels diferents participants convocats.

Des d'ASJ són conscients que el model social actual té les seves arrels en una societat organitzada i dissenyada per i per a persones que no tenen cap discapacitat. Per aquest motiu, sovint es percep la discapacitat més com una restricció social que aïlla i deixa fora de la plena participació en la vida social a la persona amb discapacitat, enlloc de veure'l com una conseqüència de les condicions particulars.

Per tot això, des d'aquest 1er Fòrum i, posteriorment, des de l'Observatori, es treballarà per a un nou model de societat on la ciutadania es familiaritzi amb la discapacitat a partir de l'educació en valors i en la modificació de les actituds i conductes.

A més de l'ASJ, que n'ha estat la impulsora, aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a diferents institucions, tant pel que fa a l’àmbit de l’Administració: Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona i Diputació de Barcelona, com del món associatiu i entitats sense afany de lucre com la Taula del Tercer Sector, el Consell d’Associacions de Barcelona, la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), Creu Roja, l’Associació Donants de Sang Barcelona, així com COCEFME Catalunya.

+INFORMACIÓ.

Afegeix un comentari nou