Barcelona amplia recursos per garantir la cobertura alimentària d'infants i joves

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Barcelona amplia recursos per garantir la cobertura alimentària d'infants i joves

Resum: 

L'Ajuntament destinarà entre 2,5 i 4 milions d'euros a una partida addicional del fons extraordinari d'infància.

La segona tinent de l'alcaldia de Barcelona, Laia Ortiz, ha anunciat que la lluita contra la desnutrició i la pobresa infantil serà una de les màximes prioritats del govern de l'alcaldessa Ada Colau. En aquest sentit, ha destacat la creació d'una partida extraordinària d’entre 2,5 i 4 milions d'euros per ampliar la renda infantil i garantir la cobertura alimentària dels infants i adolescents de la ciutat. L'Ajuntament també aturarà el concurs per adjudicar la gestió externa de les dues escoles bressol noves que obriran al setembre i cobrirà les places amb personal intern del consistori.

La partida va dirigida a famílies en situació vulnerable amb infants menors de 16 anys que reben una ajuda de 100 euros al mes per cada menor. El primer semestre de 2015 s’han atorgat 7.609 ajuts i n’hi ha uns 5.000 més en tramitació. També s’ampliaran les partides per a les beques en activitats d’estiu -sense limitació pressupostària-, es revisaran els barems de les beques menjador i s’augmentarà la dotació de la targeta Barcelona Solidària.

Actualment, segons dades presentades per l'Ajuntament, es calcula que 17.685 nens i nenes de zero a 17 anys reben atenció als 40 centres de serveis socials. A més, 3.169 nens reben cobertura dels equips d’atenció a la infància i a l'adolescència, i 171 han estat atesos pel Servei d’Atenció i Recursos d’Acollida. També s’ha informat que a Barcelona, 3.009 menors de 15 anys no poden permetre's un àpat de carn o peix un cop cada dos dies, un fenomen que és més present en alguns barris que en d'altres. Així, districtes com les Corts i Sarrià tenen les taxes més baixes (0,3%), mentre que a Nou Barris la xifra oscil·la entre el 4 i el 9%.

Afegeix un comentari nou