Barcelona innovarà en gestió pública transparent

Associació per a Joves Teb

Barcelona innovarà en gestió pública transparent

Associació per a Joves Teb

Resum: 

L'objectiu del govern local amb la seva iniciativa és enfortir la democràcia i millorar la relació amb la ciutadania.

La Fundació Civio aportarà les eines i donarà suport tècnic a l'Ajuntament de Barcelona per innovar i avançar en la transparència de la gestió pública, comunicant als ciutadans i ciutadanes com es gestionen els recursos.

Aquesta entitat és una organizació sense ànim de lucre que treballa per aconseguir una transparència real i un lliure accés a les dades públiques per part de la ciutadania i les organitzacions. Aposten per una societat construida per una ciutadania activa i participativa amb una forta responsabilitat democràtica.

La iniciativa fa un enfocament cívic de les accions de transparència i de govern obert, fent comprensible la gestió dels pressupostos públics.

Com a primer pas, es posa en funcionament a Barcelona "Dónde van mis impuestos" perquè cada ciutadà i ciutadana pugui saber a què es destina cada euro dels pressupostos municipals d'una forma fàcil, visual, detallada i atractiva, sense la necessitat de disposar de coneixements previs.

Altres institucions que estan innovant també en aquest sentit per articular una relación més transparent amb la ciudadania són els governs autonòmics del País Basc i Aragó, i els governs locals de Rubí, Castelló, Torrelodones i Móstoles.