Clipmetratges per sensibilitzar als universitaris sobre les drogues

  • Cartell / Font: Tu Punto

    Cartell / Font: Tu Punto

  • Imatge promocional / Font: Tu Punto

    Imatge promocional / Font: Tu Punto

El programa Tu Punto, que informa i prevé sobre l’ús de drogues entre universitaris, organitza el 6è concurs audiovisual amb premis de fins a 1200 euros

Ja fa cinc anys que el programa Tu Punto organitza el concurs de clipmetratges per a la prevenció de drogues. Aquest concurs té per objectiu promoure la prevenció del tabac, l’alcohol, el cànnabis i altres substàncies estupefaents entre la gent jove.

Aquest programa l’organitza l’associació Promoció i Desenvolupament Social (PDS) i és finançat pel Pla Nacional sobre Drogues del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, la Junta de Castella i Lleó, l’Associació Espanyola d’Estudi en Drogodependències i l’Associació Alborada. A més, hi participen una cinquantena d’universitats de tot l’estat, entre les quals hi ha la Universitat de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Girona i la Universitat Ramon Llull.

Les obres es poden presentar fins al 16 de maig de 2017 i el veredicte s’emetrà el 8 de juny. Els clipmetratges presentats no poden excedir els dos minuts de durada i han de tractar temàtiques relacionades amb la prevenció i el foment de la reflexió crítica sobre els riscos derivats del consum d’alcohol i drogues. Preferentment cal parlar de temes com: alternatives al consum, maneres d’enfrontar-se al consum,  estratègies d’autocontrol i minimització de riscos, mites i creences sobre les drogues, implicacions socials i econòmiques del consum de substàncies, missatges preventius...

Pel 6è Concurs de Clipmetratges Universitaris per a la Prevenció de les Drogodependències s’atorguen cinc premis: el primer de 1200 euros, el segon de 1000 euros, un tercer premi de 800 euros, el quart premi de 600 euros i el cinquè i últim de 400 euros (que s’adjudica mitjançant jurat popular).  El jurat avaluador està format per representants de l’associació PDS, de la Delegació del Govern pel Pla Nacional sobre Drogues,  de la comunitat universitària, i per un professional de l’àmbit de la comunicació.  

Pots consultar tota la informació, llegint les bases del concurs.

Afegeix un comentari nou