Experiències i consells per promoure la col·laboració entre entitats i empreses

Suport Associatiu

Experiències i consells per promoure la col·laboració entre entitats i empreses

Suport Associatiu

Resum: 

Recollim cinc publicacions on trobar bones pràctiques i pautes per impulsar el treball conjunt entre el tercer sector i el món empresarial.

1.-Guia per a la implementació d’un model de Responsabilitat Social i de Voluntariat d’Empresa

Aquesta publicació, impulsada per la Federació Catalana de Voluntariat Social, proporciona a les entitats estratègies, criteris i bones pràctiques útils a l’hora de promoure iniciatives conjuntes amb el teixit empresarial, així com un protocol de col·laboració amb empreses.


2.-Recull de bones pràctiques de Responsabilitat Social Empresarial

Aquest document, publicat per la Diputació de Barcelona, fa un recull d'experiències de responsabilitat social portades a terme per 36 pimes i entitats, entre les quals s’inclouen associacions, fundacions i cooperatives.

A través de diferents fitxes, es vol donar visibilitat a iniciatives innovadores i contribuir perquè altres organitzacions les puguin replicar o inspirar-s’hi.


3.-Guia de bones pràctiques d'RSE i Custòdia del territori

Aquest document mostra diferents experiències de col·laboració i actuacions conjuntes entre empreses i entitats de la Xarxa de Custodia del Territori per promoure la millora i la conservació del medi natural.


4.-Modalidades de colaboración empresarial

En aquest informe, elaborat per l’Associació Espanyola de Fundraising- AEFR, es proposen diverses formes de col·laboració: donacions en espècies, voluntariat corporatiu, captació de fons entre persones treballadores de l’empresa, promocions conjuntes, mecenatges… entre d’altres.

El document mostra iniciatives impulsades conjuntament per empreses i organitzacions i ofereix un seguit de consells a tenir en compte.


5.-Qué motiva a las empresas a colaborar con las ONL

A quines portes han de trucar les entitats? Què motiva les empreses a implicar-s’hi? Quines afinitats poden existir entre una empresa i una organització? Aquestes són les preguntes a les quals vol donar resposta aquesta publicació, editada per l’Associació Espanyola de Fundraising amb l’objectiu de proporcionar pautes i recomanacions bàsiques que poden ser d’interès per a ONL.

Afegeix un comentari nou
0