Dona sang i fes #amicspersempre aquest estiu

FCVS
Autor/a: 
Èlia Vives
Cartell campanya Amics per Sempre Font: Banc de sang
Tots els donants rebran un tatuatge amb el logo de la campanya creat per la il·lustradora Paula Bonet
 Font:
Les vacances d'estiu són un període crític per les reserves de sang, ja que disminueixen un 30%

Dona sang i fes #amicspersempre aquest estiu

Autor/a: 
Èlia Vives
FCVS

Resum: 

La campanya del Banc de Sang s'inicia amb l'objectiu d'aconseguir 35.000 donacions i poder així garantir les reserves de sang, ja que sempre són inferiors durant les vacances.

La campanya d’estiu de donació de sang ha donat el tret de sortida. Amb l'etiqueta #amicspersempre, el Banc de Sang ha engegat la crida a la ciutadania amb l'objectiu arribar a les 35.000 donacions fins a finals d’agost.

Un dels punts destacats de la campanya #amicspersempre és la creació d’un portal dins la web de l’entitat que permet crear la teva pròpia campanya de donació de sang amb els teus amics, familiars o companys de feina. En ella pots demanar dia i hora al centre que desitgis i crear un cartell personalitzat per compartir o imprimir.

La donació de sang és un acte solidari, altruista i responsable. Per ser donant has d’estar en una edat compresa entre els 18 i els 65 anys i tenir un pes superior a 50 kg. Com a donant també pots contribuir en la campanya compartint fotos del tatuatge, dissenyat per Paula Bonet, amb l’etiqueta #amicspersempre.

Pots consultar els punts de donació de sang en el següent enllaç.

Més punts de donació

Les vacances d’estiu són un període crític per les reserves de sang, les donacions acostumen a baixar un 30% pels canvis d’hàbits de la població i a Catalunya són necessàries de mitjana unes 1.000 donacions diàries.

Per tal de facilitar les donacions, el Banc de Sang intensificarà els punts de donació sobretot en esdeveniments massius com festes majors, llocs turístics o realitzant activitats especials en hospitals d’arreu de Catalunya. D'aquesta manera s’han programat un total de 75 campanyes cada setmana.

A més, també hi ha previstes 500 donacions només de plaquetes, per tal de garantir que es mantenen tots els tractaments que necessiten aquest component sanguini.

Afegeix un comentari nou