Creu Roja posa en marxa la segona fase de l’Aliança Humanitària per a l'Alimentació Infantil

FCVS
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Creu Roja posa en marxa la segona fase de l’Aliança Humanitària per a l'Alimentació Infantil

FCVS

Resum: 

"Donem-li la volta per omplir el plat" i “Entaula’t” són dues iniciatives que ha posat en marxa l’organització per garantir l'alimentació infantil en el cas de les famílies amb inseguretat alimentària severa.

Dos anys després d'impulsar la iniciativa de l'Aliança Humanitària per a l'Alimentació Infantil, iniciada el maig de 2014, Creu Roja Catalunya ha decidit reorientar els objectius d'aquesta i encetar una segona fase per tal d'adaptar la campanya a l'evolució de la situació socioeconòmica del país, que, tot i que ha comportat una millora de les xifres macroeconòmiques i la reducció de la taxa d’atur, ha deixat un col·lectiu de famílies en una situació de pobresa cronificada.

La Creu Roja a Catalunya pretén reforçar els seus projectes d'alimentació infantil, com ara les beques menjador per alumnes de primària, les beques d'alimentació per als de secundària, les targetes de prepagament per a la compra d'aliments i els berenars repartits als infants en situació vulnerable que participen en el projecte d'èxit escolar de Creu Roja Joventut.

Per aquest motiu, aquest mes de juny, ha llançat la campanya 'Donem-li la volta per omplir el plat' que buscar el suport de la ciutadania, les empreses i el tercer sector per a garantir l'alimentació infantil en el cas de les famílies amb inseguretat alimentària severa, en què tant adults com infants pateixen mancances, no només en la diversitat sinó també en la quantitat d’aliments.

Per l’esgotament de prestacions o la manca d’ingressos, les pròpies dades de la Creu Roja indiquen que l’alimentació de moltes d’aquestes famílies travessa serioses dificultats. El 8è estudi de l’Observatori de la Creu Roja, “L’accés de la infància a l’alimentació saludable” (març 2015) indica que un 21,7% de les famílies ateses en projectes de lluita contra la pobresa de l’entitat pateixen inseguretat alimentària severa.

Els ciutadans que vulguin poden participar en la campanya amb una aportació econòmica, a realitzar a través de transferències a diferents entitats bancàries o trucant el telèfon 902 22 22 92, amb aportacions d'aliments, fent-se voluntaris, fent difusió de la incitativa o organitzant un esdeveniment solidari.

Conjuntament amb la campanya “Donem-li la volta al plat”, aquest any per primera vegada, la Creu Roja a Catalunya ha impulsat la iniciativa “Entaula’t” per animar la ciutadania a organitzar un àpat solidari en favor dels seus projectes d’alimentació infantil.

Mitjançant la iniciativa “Entaula’t” es vol involucrar la ciutadania en una acció col·lectiva, d’una manera divertida i dinàmica, convertint un fet quotidià, com un dinar o un sopar, en un gest solidari. Les persones interessades en organitzar un àpat solidari, sigui a casa seva o en altres espais es poden informar a través del web entaulat.org. A través d’aquest web, les persones convidades a l’àpat solidari també podran fer les donacions (mínim de 10 euros per persona) i, tenint en compte que tot es vehicula a través d’una plataforma online, l’àpat es pot organitzar a qualsevol lloc, no necessàriament a Catalunya. L’àpat solidari es podrà fer des del 10 de juny fins al 10 de juliol.

Afegeix un comentari nou