El 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

  • Imatge commemorativa de la diada

    Imatge commemorativa de la diada - Font: OMS

  • La bandera LGTBI

    La bandera LGTBI - Font: Ajuntament de Barcelona

Es tracta d'una jornada per sensibilitzar, reflexionar i denunciar les agressions físiques, intel·lectuals i morals envers les persones per raó de la seva orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

Aquest dia va ser escollit perquè l’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar l’homosexualitat de la llista de malalties mentals el 17 de maig de 1990.

D’acord amb les Nacions Unides, l’homofòbia inclou també la lesbofòbia i la bifòbia, i aquesta diada vol reconèixer també els drets de les persones transexuals i les intersexuals.

S'ha de tenir en compte que avui dia en molts cercles acadèmics encara es considera a aquestes persones com a malaltes. En cinc països del món continua vigent la pena de mort contra l'homosexualitat i desenes d'estats segueixen imposant penes de presó a lesbianes, gais i transsexuals pel sol fet de ser-ho.

Col·lectius i institucions d'arreu de Catalunya organitzen durant aquests dies diferents actes sumant-se a les reivindicacions de la diada. La Generalitat de Catalunya fa el seu acte institucional del dia contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la transfòbia i la bifòbia el 16 de maig, a les 6 de la tarda, al Pati dels Magnoliers del Palau del Parlament.

Afegeix un comentari nou