El cànnabis, la substància més consumida pel jovent atès a Projecte Home

Suport Associatiu
Autor/a: 
Júlia Hinojo
Un 42% de les persones usuàries que van iniciar un tractament ho van fer per problemes amb l’alcohol. Font: Pixabay

El cànnabis, la substància més consumida pel jovent atès a Projecte Home

Autor/a: 
Júlia Hinojo
Suport Associatiu

Resum: 

Un estudi d'aquesta entitat, dedicada a donar suport a les persones amb drogoaddiccions, conclou que el 83% de les persones usuàries més joves tenen problemes amb la marihuana.

El conjunt de persones usuàries de Projecte Home entre 13 i 23 anys han reconegut tenir problemes, sobretot, amb el cànnabis i l’alcohol. Concretament, en un 83% dels casos, es té una addició amb la marihuana, i en un 31%, amb l’alcohol.

L’edat mitjana del jovent atès el 2016 és de 17,7 anys i la gran majoria han estat nois –amb un 79% d’usuaris i un 21% d’usuàries–.

El president de l’associació, Oriol Esculies, ha lamentat que actualment hi ha “una cultura excessivament tolerant amb l’alcohol”. “La percepció dels riscos d’abusar-ne és encara molt baixa, fins i tot pel que fa al consum en menors d’edat”.

Projecte Home ha calculat que l’edat d’inici de consum d’alcohol entre el jovent atès és de només 13,6 anys. La xifra coincideix amb el que ha afirmat l’enquesta Estudes del Ministeri de Sanitat, que alerta que el 68% del col·lectiu entre 14 i 18 anys ha consumit alcohol en el darrer mes.

Pel que fa a les persones adultes ateses aquest any, l’addicció majoritària és l’alcohol i la cocaïna. Ho és en el 88% dels casos i molt sovint és té dependència a les dues substàncies.

L’alcohol és la substància que més ha crescut en els últims anys: Un 42% de les persones usuàries que van iniciar un tractament ho van fer per problemes amb l’alcohol, mentre que el 2008, la xifra era del 17%.

Informacions relacionades:

Entrevista a Oriol Esculies, president de Projecte Home.

Afegeix un comentari nou