El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya vol cosir les bretxes de gènere

  • Infografia sobre la bretxa salarial / Foto: CNJC

    Infografia sobre la bretxa salarial / Foto: CNJC

  • Infografia sobre la segregació horitzontal i vertical / Foto: CNJC

    Infografia sobre la segregació horitzontal i vertical / Foto: CNJC

  • Infografia sobre la divisió sexual del treball / Foto: CNJC

    Infografia sobre la divisió sexual del treball / Foto: CNJC

El CNJC ha recollit en una guia tota la informació i recursos generats en el marc de la campanya #CosimLaBretxa, amb l’objectiu d’evidenciar i denunciar les diferents bretxes de gènere.

Del 22 de febrer al 8 de març, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) ha impulsat la campanya #CosimLaBretxa. Tota la informació ha quedat recollida a la guia “Cosim la bretxa”, que es pot descarregar al web del CNJC.

Al llarg d’aquests dies el CNJC ha publicat infografies que aprofundeixen en les diferents bretxes de gènere, principalment a nivell salarial, però també a nivell d’estudis i d’associacionisme juenil. A més, ha aprofitat el 8 de març d’engany per reivindicar l’economia feminista com a alternativa al sistema actual i com a eina per enderrocar les desigualtats socials que encara persisteixen.

“Avui les dones han hagut de treballar 53 dies de més per cobrar el mateix que els homes al 2016”, així comença el comunicat que explica la campanya, una dada que posa de manifest la profunda bretxa salarial que experimenten les dones al mercat laboral. La plataforma afirma que aquesta desigualtat és conseqüència d’un sistema econòmic que es fonamenta en el patriarcat i la cultura sexista. Parlen del “terra enganxós” per referir-se a les feines més precàries i menys remunerades que segueixen ocupant les dones i també del “sostre de vidre” per posar de manifest l’enorme dificultat que suposa accedir a posicions de lideratge i responsabilitat amb salaris superiors.

Per aquest motiu, el CNJC expressa la necessitat de tendir cap a nous models econòmics que posin la reproducció, les cures i el planeta al centre de l’economia.

Afegeix un comentari nou