El moviment Edcamp celebrarà el seu segon aniversari

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Anna Echeverria
Jornades de treball per espais Font: Universitat Rovira i Virgili
Jornades de treball per espais Font: Universitat Rovira i Virgili

El moviment Edcamp celebrarà el seu segon aniversari

Autor/a: 
Anna Echeverria
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Ho fara aprofitant la segona trobada anual d’edcampers dedicada a construir comunitat edcamp.

El moviment Edcamp va néixer el 2010 a la ciutat de Filadèlfia dels Estats Units, on un grup de docents apassionats per l’educació va organitzar una trobada oberta entre persones interessades en l’educació. Des d’aleshores aquesta iniciativa s'ha transformat en un moviment amb més de 1000 edcamps realitzats arreu del món en 25 països. Aquestes trobades gratuïtes i impulsades principalment per educadors, responen al principi que l’aprenentatge entre iguals és un dels recursos més valuosos per créixer i desenvolupar-se professionalment i personalment.

A Catalunya va arribar ara fa dos anys de la mà de la Fundació Jaume Bofill, que va liderar la promoció d’aquest model al nostre país en aliança amb l’Edcamp Foundation dels Estats Units. L’objectiu és transferir aquesta metodologia a persones, col·lectius, centres i comunitats educatives que vulguin organitzar els seus propis edcamps i contribuir d’aquesta manera a la transformació de l’educació a Catalunya.

L’Edcamp Summit 2018, que tindrà lloc el dissabte 6 d’octubre al matí a la Lleialtat Santsenca, serà la segona trobada anual d’edcampers i l’excusa per celebrar aquests dos anys del moviment. Durant la jornada, els i les participants construiran comunitat i compartiran estratègies, recursos i experiències per a construir edcamps exitosos i enriquidors, a través d’un aprenentatge entre iguals a partir de converses i intercanvi, de tallers específics i d’una dinàmica que plantejarà un repte sobre el qual caldrà desenvolupar possibles solucions.

Afegeix un comentari nou