El projecte "Fem un tracte?" d'ABD guanya el Vè Premi Candi Villafañe

Associació per a Joves Teb

El projecte "Fem un tracte?" d'ABD guanya el Vè Premi Candi Villafañe

Associació per a Joves Teb

Resum: 

ABD Associació Benestar i Desenvolupament proposa un tracte a la societat: Respectar les persones grans. Aquest tracte ha convençut el jurat del Vè Premi Candi Villafañe, que impulsa projectes d'intervenció que fomentin la igualtat d'oportunitats.

Fem un tracte? Bon tracte i envelliment és el nom del projecte que desenvolupa ABD Associació Benestar i Desenvolupament amb l'objectiu de "fer ressorgir els valors de bon tracte i respecte cap a les persones quan envelleixen i evitar la discriminació per raons d'edat". Ho fa a través de tres eixos: Tallers amb infants i joves d'entre 7 i 18 anys a centres educatius, la promoció d'activitats intergeneracionals, i la divulgació del manual "Fem un tracte? Bon tracte i Envelliment” en els centres educatius.

La iniciativa ha estat la guanyadora de la cinquena edició del Premi Candi Villafañe, que atorga l'Ajuntament de Lleida. Ha estat triada entre els 17 projectes presentats i ha compartit podi amb dos finalistes més: el projecte "En Tàndem" de Voluntariat Social Universitari de Barcelona, i "Tastet de Lleure" de l’Associació Alba de Tàrrega. El guardó consisteix en una dotació econòmica de 5.000 euros. Des d'ABD s'han mostrat molt contents/es amb el premi i han assegurat que continuaran "apostant per generar el canvi".

Respectar les persones quan envelleixen i aconseguir un envelliment més saludable i digne per a tots.

Aquesta entitat treballa des dels anys 80 "per una societat que minimitzi o erradiqui les desigualtats i l'exclusió". Desenvolupa 65 serveis i programes en diferents àmbits, com ara la gent gran, on s'emmarca el projecte d'envelliment digne premiat ara.

Les persones participants del projecte "Fem un tracte?" han estat moltes i molt diverses, però totes han arribat a un consens: "Respectar les persones quan envelleixen, estimant totes les etapes vitals i les diferents formes de viure-les per aconseguir un envelliment més saludable i digne per a tots".