El projecte "La Oka" promou la inserció laboral de joves amb discapacitat psíquica

  • Bolsos elaborats en el marc d'aquest projecte. Font: malarrassa.cat

    Bolsos elaborats en el marc d'aquest projecte. Font: malarrassa.cat

  • Logotip de l'associació

    Logotip de l'associació

Ofereix vies per enfrontar-se a la inserció social i laboral a joves que surten de les escoles d'educació especial amb 21 anys, que no arriben al 65% de discapacitat i no reben cap prestació.

L'Associació "La Oka" es va crear a Terrassa a començaments de 2013 a partir de les vivències personals d'un grup de joves d'entre 18 i 25 anys i com a projecte d'ocupació.

Disposa d'una tenda al número 112 del carrer Prat de la Riba d'aquesta població en la qual venen, a més dels productes que s'elaboren a la mateixa entitat, articles procedents de donacions que són reciclats, com ara roba i complements.

Des de l'entitat no volen que es vegi simplement com una tenda, ja que es tracta d'un projecte en el qual els joves que creen i reciclen productes estan aprenent un ofici i troben ja no només una sortida laboral, sinó també una manera de sentir-se motivats i útils.

L'associació també funciona a partir de les petites quotes que paguen els seus socis i sòcies, i recentment han presentat a l'Ajuntament de Terrassa un projecte per elaborar productes sota la marca "La Oka".

Entre els objectius de l'entitat també es troben donar-se a conèixer i relacionar-se amb altres iniciatives que els permetin continuar avançant. És per això que participen en actes com la Fira de la Salut, fires de comerciants o el Sant Jordi, i a més realitzen diverses activitats: tallers de manualitats i de cuina, excursions, etc.

Afegeix un comentari nou