El projecte ‘RecFugiades’ apropa el jovent a la realitat de les persones migrants

Suport Associatiu
Autor/a: 
Luci Vega
 Font: Justícia i Pau
Font: Justícia i Pau
 Font: La Bretxa
Font: La Bretxa

El projecte ‘RecFugiades’ apropa el jovent a la realitat de les persones migrants

Autor/a: 
Luci Vega
Suport Associatiu

Resum: 

La iniciativa, impulsada per Justícia i Pau i La Bretxa, sensibilitza i posa en contacte joves amb persones refugiades mitjançant tallers formatius i la gravació de diversos curts.

Donar l’oportunitat a joves de conèixer de primera mà les experiències i realitat de les persones refugiades i promoure, alhora, la seva implicació i compromís amb les entitats socials. Amb aquests objectius, Justícia i Pau i l’associació La Bretxa posaran en marxa a finals d’octubre a Barcelona ‘RecFugiades’.

El projecte ofereix una formació teòrica per aprofundir en qüestions com les causes i la situació actual de les migracions, la interculturalitat i els drets de les persones refugiades i migrants. A aquestes sessions seguirà un taller per proposar i dissenyar el guió, el contingut i les entrevistes dels audiovisuals. Totes aquestes trobades formatives tindran lloc durant quatre dissabtes al matí dels mesos d’octubre i novembre.

Posteriorment, s'enregistraran els documentals amb el suport de La Bretxa, una entitat especialitzada en projectes de sensibilització i transformació social a través de la realització d’audiovisuals. En la iniciativa també pren part l’Associació Catalana per la Integració d'Homosexuals, Bisexuals i Transsexuals Immigrants-Acathi i, actualment, s’ha fet arribar la proposta a altres organitzacions que treballen en l’àmbit de la immigració.

Els mesos de gener i febrer del 2018 també tindrà lloc una segona convocatòria de formacions i gravacions per a les persones que no hi hagin pogut participar en les sessions d’aquesta tardor. Finalment, el projecte es tancarà amb un total de cinc curtmetratges enregistrats en el marc de les dues convocatòries i que es presentaran en un acte públic durant el mes de maig.

En aquesta primera edició, ‘RecFugiades’ vol arribar a una cinquantena de joves estudiants de batxillerat o membres d’esplais i caus. Les persones interessades a prendre-hi part poden escriure a projectes@justiciaipau.org fins al 6 d’octubre.

Afegeix un comentari nou