Els immigrants es troben més complicacions i es posen en marxa nous programes per ajudar-los a tornar al seu país d’origen

 

La crisi està afectant molt el col·lectiu de persones immigrades i les retallades també. El proper 1 de setembre milers d’estrangers perdran la targeta sanitària i, malgrat iniciatives de diferents associacions, la situació actual fa que molts es plantegin tornar al seu país d’origen.

 

A partir del pròxim 1 de setembre, milers d’estrangers perdran la targeta sanitària i no podran ser atesos. Davant d’aquesta mesura presa pel Consell de Ministres espanyol a l’abril, la Societat Espanyola de Medicina de Família i Comunitària (SemFyc) – que és l’associació majoritària de metges de família- ha posat en marxa un registre d’objectors de consciència. Fins ara ja hi ha mig miler de metges que s’hi han registrat.

Josep Basora, president de la SemFYC assegura en un article d’opinió publicat a El País: “No hauríem de mirar cap a un altre costat, oblidar-nos de la nostra lleialtat al pacient i esperar a que les aigües es calmin”.

Amb aquesta mateixa intenció, associacions com Amnistia Internacional, Metges del Món i Red Acogehan lliurat gairebé 60.000 signatures a les seus de diverses comunitats autònomes per a demanar que no s’apliqui aquesta mesura, ja que podria afectar la vida i la salut de milers de persones.

Malgrat aquestes iniciatives que pretenen pal·liar les últimes mesures preses respecte l’atenció sanitària als immigrants, la falta de feina, les poques expectatives laborals i totes les dificultats, fan que molts vulguin tornar als seus país d’origen.

Entitats com Fedelatina posen en marxa projectes per ajudar-los a tornar i aquest estiu engeguen el programa Retorn Voluntari, impulsat per la Unió Europea. La iniciativa consisteix a formar els immigrants en l’àmbit des les tecnologies i les energies renovables. “Una part de la formació la rebran aquí i l’altra, al seu país. D’aquesta manera ens assegurem que els que marxen ho fan amb noves oportunitats per trobar feina” explica el president de Fedelatina, Javier García.

Comunicat de SemFYC

 

Afegeix un comentari nou