Es presenten els primers treballs del model català de "La llar, primer"

Ravalnet
Dormint al ras
Dormint al ras
Una altra imatge malauradament freqüent a les nostres ciutats
Una altra imatge malauradament freqüent a les nostres ciutats

Es presenten els primers treballs del model català de "La llar, primer"

Ravalnet

Resum: 

Al plenari celebrat el 13 juliol es va avaluar l'enfocament i l'estat de les polítiques actuals, i es van dissenyar les línies principals de L'Estratègia Integral per a l'Abordatge del Sensellarisme a Catalunya impulsada pel Govern.

Aquesta estratègia vol establir un marc d'actuació comú conjuntament amb la ciutat de Barcelona, la seva àrea metropolitana (AMB) i les diputacions de Barcelona i Girona per atendre les persones sense sostre a partir d'una metodologia innovadora i transversal basada en el que es coneix com a "La llar, primer" o "Housing First"

L'estratègia està elaborada a partir d'un projecte pilot en què participen aquelles ciutats catalanes on hi ha un major nombre de persones sense llar: Barcelona, Terrassa, Badalona, El Prat de Llobregat, Reus, Sabadell, Tarragona, Lleida i Girona. D'altra banda, compta amb la participació d'entitats que tenen una àmplia experiència en aquesta problemàtica, com ara Arrels, Càritas, Hàbitat 3 o Suara, entre d'altres.

Al plenari del dia 13 es van presentar també els resultats de la prova pilot i el calendari d'actuacions fins a finals d'any, així com una aproximació als recursos, equipaments i serveis que s'han d'activar a cada territori.

Per tal de poder desenvolupar les polítiques de “Housing First", l’Agència de l’Habitatge de Catalunya té previst assignar els habitatges del parc públic de lloguer social que siguin necessaris. Es preveu que l’execució del pla comenci al 2018, una vegada l’estratègia hagi estat presentada al mes de novembre.

Afegeix un comentari nou
0