Fundació Comtal crea la guia #SomElqueDiem, de comunicació inclusiva i no sexista
Comparteix
Es tracta de la nova guia #SomElqueDiem, que vol destacar la importància del llenguatge. D'allò que diem i com ho diem per avançar cap a un món igualitari.
La guia va adreçada a entitats, escoles o empreses que tinguin interès en evolucionar en l'ús del llenguatge i avançar cap a una comunicació no discriminatòria i construir un món igualitari.
Fundació Comtal té l'objectiu, amb aquesta guia, de que la societat prengui consciència de la importància que té el llenguatge i com aquest repercuteix directament en actituds, comportaments, emocions i percepcions socials així com que, les paraules són un reflex de la societat i és de vital importància per tal de trencar estereotips i creences que fomenten la desigualtat.
La Maria José Rubio, responsable de Comunicació de la Fundació Comtal, ens explica que "sovint utilitzem el llenguatge amb paraules que tenim molt interioritzades per costum i no en adonem que estem fent servir un llenguatge discriminatori".
Per aquest motiu consideren de vital importància el fet de promoure la diversitat i fomentar la inclusió i la igualtat, no només a través del llenguatge sinó també de les imatges i continguts que es consumeixen.
La guia, com afirma la Maria José, "vol ajudar a prendre consciència en les paraules que utilitzem en expressar-nos. Poso per exemple, quan diem el/la, podem dir també la/el o fer servir una paraula genèrica".
El document fa un tractament del llenguatge inclusiu i no sexista en comunicació escrita com a notes de premsa, correus electrònics, informes, convenis, memòries, projectes, formularis, fitxes, notícies, xarxes socials, cartells i webs però també en comunicació oral a reunions, xerrades, formacions...
Aquesta guia conté motius i maneres per a utilitzar un llenguatge inclusiu i no sexista, recomanacions per a projectar una imatge inclusiva i plural, propostes de terminologia per tal de garantir l'ús del llenguatge respectuós, aporta continguts per promoure una comunicació sense discriminació, prejudicis ni opinions estereotipades. Vol ser una eina de consulta i aprenentatge però també d’avaluació i de millora dels missatges comunicatius per part d'entitats, escoles i empreses.
Descarrega't la guia completa per a més informació.
Afegeix un nou comentari