Àmbit de la notícia
Social

Girona serà la capital catalana de la Salut Mental 2017

Entitat redactora
FCVS
  • Els representants de les entitats organitzadores de la Setmana commemorativa del Dia Mundial de la Salut Mental 2017
    Els representants de les entitats organitzadores de la Setmana commemorativa del Dia Mundial de la Salut Mental 2017
  • Cartell del Dia mundial de la salut mental 2017
    L'acte vol debatre, reflexionar i reivindicar la defensa dels drets de les persones que pateixen problemes de salut mental.

Amb el lema “Salut Mental, a la comunitat i a la feina”, la ciutat acollirà el dissabte 7 d’octubre l’acte central del Dia Mundial a Catalunya amb la participació de les diferents entitats i institucions del territori.

Girona serà el dissabte 7 d’octubre la capital catalana de la Salut Mental 2017. Amb el lema “Salut Mental, a la comunitat i a la feina”, la ciutat acollirà l’acte central del Dia Mundial de la Salut Mental a Catalunya, un esdeveniment festiu i reivindicatiu organitzat per Salut Mental Catalunya i l’Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques, amb el suport de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS), la Fundació Drissa i la Fundació Tutelar de les Comarques Gironines. L’esdeveniment, una acció reivindicativa a tot el món, reunirà més de 1.500 persones a la plaça Salvador Espriu, lloc de la celebració.

Amb la voluntat de debatre i alhora divulgar, reflexionar, reivindicar la defensa dels drets, les entitats gironines desplegaran del 3 al 10 d’octubre un calendari d’activitats divulgatives arreu de la demarcació, que comptarà amb la participació de les diferents entitats i institucions del territori que treballen en salut mental i que s’hi han volgut sumar.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) estima que aproximadament uns 450 milions de persones tenen trastorn mental a tot el món i afegeix que quatre de les sis causes principals resulten de trastorns neuropsiquiàtrics com ara la depressió, trastorns generats per l'ús d'alcohol, l’esquizofrènia o trastorn bipolar, entre d’altres.  

Girona, model de referència en l’atenció de la salut mental

A Catalunya, el Govern de la Generalitat, en la línia de la Unió Europea, i conjuntament amb les entitats del sector de la salut mental ha aprovat aquest any el desplegament d’un Pla integral d’atenció a les persones amb trastorns mentals i addiccions en els propers anys amb el referent del model d’atenció a la salut mental implantat a la demarcació de Girona.

Es proposa el desplegament d’un model d’atenció comunitari amb 11 línies estratègiques que inclouen inserció laboral, lluita contra l’estigma, integració de les intervencions dels serveis de salut, socials i educatius de nens i joves amb especial risc, inclusió comunitària de les persones adultes amb trastorn mental greu i addiccions, entre d’altres.

A més, la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de les Comarques Gironines, gestionada per l’empresa pública Institut d’Assistència Sanitària (IAS), ha esdevingut un model de referència nacional i internacional.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari