‘Grans veïns’, la iniciativa comunitària per ajudar a les persones grans dels barris de Badalona

Fundació Autònoma Solidària
Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font: BSA Badalona
Grup de voluntàries fent difusió de la iniciativa 'Grans veïns' als comerços de Badalona

‘Grans veïns’, la iniciativa comunitària per ajudar a les persones grans dels barris de Badalona

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

El projecte ‘Grans veïns’ vol detectar i donar suport a les persones grans que pateixen solitud i aïllament. La comunitat es pot adreçar a un contestador telefònic en cas que detectin alguna persona que es podria beneficiar de la iniciativa.

Des del 25 d’octubre està en marxa a Badalona el projecte ‘Grans veïns’, impulsat des del Centre d’Atenció Primària de Nova Lloreda. Aquesta iniciativa vol detectar i donar suport a les persones grans dels barris de Nova Lloreda, Sistrells i Sant Crist de Can Cabanyes que viuen en una situació de solitud o aïllament.

Per dur-ho a terme, l’equip de treball social i infermeria del CAP Nova Lloreda disposa d’un contestador telefònic on els veïns i veïnes i els comerciants de Badalona podran explicar si han detectat alguna persona gran que consideren que es podria beneficiar del projecte. Aquest telèfon és el 93 507 20 51.

Un cop comunicat el cas als professionals del CAP, aquests hauran de contactar amb la persona i veure quin tipus d’assistència necessita. És per això que el projecte planteja dues vies per millorar les condicions d’aquestes persones: d’una banda, que les persones grans participin en les activitats comunitàries que se celebren en aquests barris; d’altra banda, que aquestes persones rebin un suport més personalitzat mitjançant el servei d'acompanyament emocional que ofereix Amics de la Gent Gran a través de la seva xarxa de voluntariat.

Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració del Casal de Gent Gran de Nova Lloreda i dels Amics de la Gent Gran, que s’encarreguen de difondre la iniciativa als comerços i als equipaments dels barris badalonins.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou