La cooperativa formada per l'antiga plantilla de Deliveroo aposta per l'economia social

  • Nova cooperativa extreballadors Deliveroo

    La cooperativa tindria unes deu persones sòcies treballant donades d’alta al règim general de la Seguretat Social - Font: Cinco Días - El País

  • Manifestació treballadors Deliveroo

    La iniciativa neix de la vaga de personal repartidor d’empreses com Deliveroo - Font: Cadena Ser

  • Vaga treballadors Deliveroo

    La cooperativa ha fet també una aposta clara per fugir dels abusos laborals - Font: Codigo Nuevo

A més del menjar dels restaurants, es repartiran també productes que comercialitzen cooperatives.

Després del moviment reivindicatiu que va comportar protestes i la vaga de personal repartidor d’empreses com Deliveroo, algunes persones que hi havien treballat s’han organitzat per crear una cooperativa i millorar les seves condicions laborals. La iniciativa, pensada per fer la mateixa tasca que es portava a terme originalment, s’ha obert a l’economia social i, per això, es distribuiran a domicili productes que comercialitzen les cooperatives.

La iniciativa preveu veure la llum aquesta primavera i ja està treballant en l’aplicatiu que permetrà realitzar les comandes. Així mateix, també s’està posant fil a l’agulla al pla d’empresa. El projecte compta amb deu persones sòcies, tot i que s’espera poder anar ampliant-ho segons la demanda del servei.

Una vessant més social

Fugint de la vinculació amb les grans multinacionals d’aquest tipus de serveis, la cooperativa ja està establint contactes amb restaurants que volen apostar per continuar oferint el servei de repartiment a domicili dels seus menjars, però amb la vessant més social que ofereix aquesta nova cooperativa.

A més de la tradicional comanda de menús a domicili, un cop descarregat l’aplicatiu al Smarthphone, es podran comprar els productes de cooperatives –bàsicament de Barcelona- i rebre’ls a la llar, potenciant així l’economia social de la ciutat.

La cooperativa ha fet també una aposta clara per fugir dels abusos laborals d’aquest tipus d’empresa i proporcionar treball estable i amb drets. Per això, les persones sòcies treballadores estaran donades d’alta al règim general de la Seguretat Social. A més, aquesta societat no tindrà ànim de lucre i competirà amb els preus de les grans multinacionals.

Riders por derechos

El projecte ha nascut de l’organització Riders por derechos, una entitat que neix de la necessitat d’expressar i difondre que el moviment iniciat per part del personal repartidor en bicicleta -riders- de Deliveroo, no es només un caprici o un moviment conjuntural, sinó un procés estructurat i amb unes intencions clares: “La millora de les condicions laborals”.

Afegeix un comentari nou