La Fundació IReS se suma al moviment del “Mannequin Challenge" aquest Nadal

FCVS
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La Fundació IReS se suma al moviment del “Mannequin Challenge" aquest Nadal

FCVS

Resum: 

La iniciativa ha permès a l'entitat congelar el temps i, juntament amb treballadors i persones voluntàries, reflexionar sobre tot el viscut aquest 2016 i plantejar els nous reptes pel 2017.

La Fundació IReS és una fundació privada que porta 45 anys dedicant-se a l’atenció social, psicològica i educativa de persones i col·lectius marginats en situació de risc social o amb dificultats econòmiques. La seva activitat se centra en quatre àmbits principals: la inclusió social, la violència familiar i de gènere, la infància, joventut i família i justícia.

Treballen des de l’acompanyament i l’apoderament, perquè sigui la mateixa persona qui es faci càrrec de la seva situació, avaluant i dissenyant el seu propi pla de sortida, amb el suport dels projectes de l’entitat.

Per aquestes dates, l’IReS busca involucrar a tots els que col·laboren amb l’entitat com són les persones voluntàries, les persones usuàries, els treballadors, les empreses col·laboradores, etc. Per aquest motiu, realitza una celebració especial en senyal d’agraïment a les persones voluntàries que hi col·laboren treballant en els projectes socials per a persones en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social. A més, gràcies a la recollida i repartiment de joguines i productes i la campanya de l'Hotel Invisible l'entitat fa del Nadal una època molt especial.

Les persones voluntàries, les grans protagonistes del Nadal

Durant tot l’any les persones voluntàries conformen un pilar fonamental dins de la fundació IReS, que actualment compta amb una mitjana de 50 persones voluntàries. Carles Nieto, coordinador de projectes i responsable del voluntariat de l’entitat explica que per "la Fundació és molt important, ja que aporten il·lusió, motivació i experiència, entre altres coses. A més, la presència de voluntaris i voluntàries no tan sols afavoreix als beneficiaris finals dels projectes, sinó també als professionals de l’IReS perquè els aporten maneres de fer complementàries."

Durant la col·laboració tots reben un acompanyament d'un professional de la plantilla. “No hi ha cap voluntari que estigui sol en un projecte. Les persones voluntàries són un reforç i sempre estan amb un professional amb qui poden compartir inquietuds i coses del dia a dia", afirma Nieto.

És per aquesta raó i especialment per Nadal, que la fundació vol agrair públicament la dedicació i la feina de tot un any del voluntariat. Aquest any han decidit sumar-se al repte de l’"IReS Mannequin Challenge", una iniciativa amb què, per una estona, treballadors i persones voluntàries junts han congelat el temps per reflexionar sobre el que ha passat aquest 2016 i plantejar els nous reptes pel 2017.

L’esperit nadalenc de la solidaritat

Si ve és cert que el nombre de persones voluntàries es manté durant tot l'any, sí que es percep un augment en el nombre de col·laboracions amb empreses i particulars pel que fa a donacions de joguines i productes no alimentaris.

Aquest Nadal les donacions de productes a l'entitat han augmentat un 70% respecte als altres mesos. Gràcies a totes elles, s'ha pogut aconseguir un lot de més d'un centenar de joguines que es destinaran a famílies amb infants. A més de grups particulars, algunes empreses que han col·laborat en aquestes donacions són Mattel, Port de Barcelona o l'Escola Saludable entre altres.

Des del Banc de Productes No Alimentaris es gestionen les donacions d'empreses i persones i es distribueixen entre usuaris i entitats del tercer sector que treballen directament amb persones, famílies i/o infants en situació d'exclusió social.

L’Hotel Invisible, l’hotel on ningú hauria de dormir

L’Hotel Invisible és una campanya solidària que vol sensibilitzar i recaptar fons per ajudar a les persones que viuen situacions de pobresa, violència, manca d’oportunitats i desemparament. Són factors que agreugen la situació dels col·lectius més vulnerables i els condemnen a l’exclusió social.

En aquest hotel, cada habitació representa la part més invisible de l’exclusió social. Així, podem trobar l’habitació dels cops, contra la violència; l’habitació al ras, contra la pobresa o l’habitació sense futur, per als joves que no tenen oportunitats ni esperança.

A través de la campanya, empreses i particulars tenen l’oportunitat de fer donacions reservant una habitació a partir de 3 euros per tal de què ningú no hi hagi de dormir. Totes aquelles persones que vulguin regalar aquest Nadal una nit a l'Hotel Invisible ho poden fer a través del següent enllaç.

Afegeix un comentari nou