Les dones només tenen el 27,3% del temps de paraula a la televisió i la ràdio

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Campanya del 8 març de 2019: #SomAquí #Som8deMarç Font: ICD
Campanya del 8 març de 2019: #SomAquí #Som8deMarç Font: ICD

Les dones només tenen el 27,3% del temps de paraula a la televisió i la ràdio

Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

L'Institut Català de les Dones dona a conèixer els principals indicadors de les desigualtats a través del dossier estadístic 'Les dones a Catalunya 2019'.

L'ICD posa a disposició de la ciutadania el dossier estadístic ‘Les dones a Catalunya 2019’, elaborat per l'Observatori de la Igualtat de Gènere. El document recull els principals indicadors disponibles, a dia d’avui, de les desigualtats entre dones i homes. Els temes recollits en el dossier fan referència a la situació laboral de les dones, les condicions de vida, la formació i el nivell d’estudis assolits, la salut de les dones i, finalment, també es presenten dades de dones en les tecnologies de la informació i la comunicació, en l’esport i en la cultura.

El document s’emmarca dins la campanya #SomAquí #Som8deMarç i que dona reconeixement als moviments feministes i les seves importants aportacions a la societat i per als drets de les dones.

Algunes de les dades més destacades són:

  • Les dones superen en nombre els homes en assolir titulacions de grau i màster. Un 57,4% de les llicenciades son dones respecte un 42,6% d’homes. I aconsegueixen màster un 55,7% de dones i un 44,3% d’homes. Les dones també llegeixen més llibres que els homes; un 66% de dones respecte un 53,8% d’homes. Ara bé:
  • L’atur femení és més elevat en dones que en homes, un 12,7%, en front un 10,9% en homes
  • La diferència salarial entre dones i homes és major en les ocupacions elementals (32,6%), davant un 18,7% en els càrrecs directius i gerències.
  • El temps de paraula de les dones a la televisió i la ràdio ha suposat només un 27,3% del total d’intervencions.
  • Les dones tenen més malalties cròniques que els homes. Hi ha una diferència de 6 punts que es manté en el temps. Un 34,6% d’homes tenen malalties cròniques respecte un 40,6% de dones.
  • La representació política de les dones continua sent minsa a les alcaldies, on només son un 18,4%, i les regidories, on hi son en un 35,2%.
  • Les dones només tenen el 24% de les llicències federatives esportives.

Afegeix un comentari nou