Mil entitats socials distribueixen aliments a famílies vulnerables

  • El mapa d'entitats socials es pot consultar per comarques i municipis

    El mapa d'entitats socials es pot consultar per comarques i municipis

  • El Banc dels Aliments ha engegat la campanya "La fam no fa vacances"

    El Banc dels Aliments ha engegat la campanya "La fam no fa vacances"

A través d’un mapa es pot consultar tota la xarxa i localitzar l’entitat més propera.

El miler d’entitats socials que distribueixen aliments provinents de fons europeus, de donacions particulars i de subvencions de les administracions estan recollides en un mapa que es pot consultar en el web del Departament de Benestar Social i Família.

Aquest mapa es pot consultar per comarques i municipis i de cada punt de recollida i distribució d’aliments se n’ofereix l’adreça i el telèfon, així com una pinzellada sobre els col·lectius que se’n beneficien, per tal que els possibles donants tinguin ràpidament la informació que necessitin.

És una de les primeres accions de la Taula de Distribució Solidària d’Aliments, en la qual són representats els departaments de Benestar, Agricultura i Empresa i Ocupació, així com la Diputació de Barcelona, les entitats municipalistes, les fundacions dels Bancs dels Aliments, entitats socials, associacions de pagesos i el Consell d’Empreses Distribuïdores d’Alimentació de Catalunya.

Precisament per evitar que les famílies tinguin problemes d’alimentació, el Banc dels Aliments té en marxa la campanya La fam no fa vacances i la Creu Roja vol recollir un milió d’euros en la que ha anomenat Aliança humanitària per a l’alimentació infantil.

D’altra banda, les entitats distribuïdores d’aliments cada cop tenen més presents els col·lectius que reben els productes alimentaris, perquè no tenen les mateixes necessitats un nen o nena, que un adolescent o una persona anciana.

Afegeix un comentari nou