Juguem a (des)vestir aliments?

FCVS
Autor/a: 
Èlia Vives
Desvestir aliments Font: (Des)vestir aliments
A Espanya es calcula que els productes "quilomètrics", que recorren llargues distàncies, poden arribar a superar els 3.000 km.
Imatge del joc (des)vestir aliments Font: Jordi Plana Pey
El joc vol incidir en els processos i els agents que intervenen en la cadena de subministrament d'un producte de consum alimentari.

Juguem a (des)vestir aliments?

Autor/a: 
Èlia Vives
FCVS

Resum: 

El projecte busca promoure el pensament crític en relació al que mengem.

L’Associació (des)vestint aliments, dedicada a consolidar un model de consum basat en principis de sostenibilitat ecològica, econòmica i de justícia social, ha posat en marxa, amb la col·laboració d'altres entitats, una crida per recaptar 7816 € i poder tirar endavant la creació del joc i de l'audioguia (des)vestint aliments. Aquests són dos recursos pensats perquè pares, mares i professorat, tant a l'escola com a casa, puguin reflexionar sobre què hi ha darrere d'allò que mengem, pel que fa a valors, persones i processos.

El projecte ha estat seleccionat per participar a Fem Educació, una iniciativa de la Fundació Goteo i la Fundació Jaume Bofill, a través d'una campanya de micromecenatge que estarà activa a la plataforma Goteo.

El projecte (des)vestint aliments, que ha estat reconegut amb el premi Llaurant Barcelona 2016 i que desenvolupa totes les seves accions en llicència lliure per a la seva màxima difusió, busca a través d'aquests nous recursos incidir en el poder transformador que el fet de consumir implica. Així mateix, pretén conscienciar sobre els processos i els agents que intervenen en la cadena de subministrament d’un producte de consum alimentari.

Amb un fort component pedagògic i divulgador, el projecte ha creat un espai per abordar la traçabilitat dels aliments i el seu impacte econòmic, social, polític i ambiental, tot desenvolupant una mirada crítica sobre allò que consumim.

Les recompenses que es plantegen a Goteo per als que vulguin participar en la campanya "Juguem a (des)vestir aliments?" estan vinculades amb les entitats col·laboradores i afins a la filosofia del projecte com la cooperativa Queviures, la companyia teatral deParranda o la plataforma de cooperativisme agroecologic Katuma.

Afegeix un comentari nou