Àmbit de la notícia
Social

215 milions d'infants es veuen obligats a treballar arreu del món

  • Imatge del Congrés
  • Nena treballant al camp. Imatge inclosa a l'informe de l'OIT. © David Parker
  • Nens treballant al camp. Font: United Nations Photo (Flickr)

Segons l’Organització Internacional del Treball hi ha 215 milions d’infants que treballen sense tenir l’edat legal per fer-ho i molts d'ells duen a terme tasques que perjudiquen la seva salut.

Aquestes dades han estat facilitades durant el Congrés No es Cosa de Niñ@s celebrat a Toledo entre els dies 12 i 14 de novembre d’enguany. La trobada, organitzada per Proyecto Solidario, va comptar amb la participació de la Relatora Especial de Nacions Unides sobre l’esclavatge contemporani, Gulnara Shahinian.

En el marc del Congrés, la relatora de les Nacions Unides va denunciar que hi ha infants obligats a treballar des dels tres anys i que, a partir dels 9 anys, la majoria són vulnerables a l’explotació sexual. A més, va defensar la necessitat de vetllar per una educació accessible i assequible per a tots els infants.

Segons un recent informe de l’OIT, el 13,6% de la població infantil, és a dir, 215 milions d’infants, treballa sense tenir l'edat legal per fer-ho: d'entre ells, el 53% realitza tasques perilloses.

L'informe indica que els avenços en els darrers anys han estat desiguals. Es detecta un important descens del treball perillós entre infants de 5 a 14 anys però un alarmant increment entre adolescents de 15 a 17 anys.

El major índex de treball perillós es registra en el sector de l'agricultura, que concentra el 59% dels infants que treballen en tasques perilloses, mentre que el 30% treballa en el sector serveis.

Quant a les solucions, l'informe indica que han de passar per:

  • Prevenir que els infants més petits comencin a treballar en tasques perilloses i avaluar els obstacles que impedeixen l'escolarització dels infants als indrets amb major incidència de treball infantil perillós.
  • Protegir els adolescents de les tasques perilloses i regular els horaris de treball.
  • Crear el marc de polítiques adequat i actualitzar el llistat de tasques perilloses.

     

El Congrés No es Cosa de Niñ@s va acollir la presentació de VILAJ, el documental escrit i dirigit per Fernando Guillén Cuervo, que retrata la vida d’un adolescent haitià de 15 anys.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari