#NoSoyUnCirco, contra l'estigmatització de la salut mental a la cultura

Ravalnet
El hashtag de la campanya i una imatge de la representació
El hashtag de la campanya i una imatge de la representació
Logotip d'Obertament
Logotip d'Obertament

#NoSoyUnCirco, contra l'estigmatització de la salut mental a la cultura

Ravalnet

Resum: 

Aquesta campanya exigeix a les administracions la retirada dels permisos i les llicències perquè l'espectacle "El Circo de los Horrores: Manicomio" no pugui fer servir espais públics per a la seva representació per considerar-lo ofensiu.

L'entitat de segon nivell Obertament, que lluita contra la discriminació de les persones que pateixen malalties de tipus mental, es suma a la campanya i convida a totes les persones i entitats vinculades a la salut mental a Catalunya a donar suport a #NoSoyUnCirco a través del formulari que es troba al final d'aquesta pàgina web.

Segons Obertament, l'espectacle "caricaturitza grotescament les persones amb trastorns mentals com a degenerades, excèntriques i violentes. Frivolitza amb el seu patiment a través de burles, càstigs i vexacions, i fa servir de manera ofensiva la terminologia relacionada amb els trastorns de salut mental".

Aquesta iniciativa proposa també reflexionar sobre els perjudicis que es generen amb aquest espectacle, així com fer públic el rebuig envers el mateix a través dels mitjans de comunicació, les xarxes socials, les entitats al territori i les administracions públiques.

L’espectacle tindrà lloc al Port Vell de Barcelona del 21 de juny al 2 de juliol, després d'haver-se representat a tot l’Estat espanyol. Diversos col·lectius de la península s’estan mobilitzant també.