Oxfam Intermón donarà suport tècnic i econòmic a entitats que treballen en immigració i violència de gènere a l’estat espanyol

  • Associació de Dones Legki Yakaru de Banyoles. Font: Legki Yakaru

    Associació de Dones Legki Yakaru de Banyoles. Font: Legki Yakaru

  • Logotip de l'associació Tamaia. Font: Tamaia

    Logotip de l'associació Tamaia. Font: Tamaia

L’ONG destinarà 110.000€ a enfortir organitzacions arrelades al territori i amb experiència en el treball directe amb aquests col·lectius.

Oxfam Intermón ha decidit ampliar la seva tasca a l‘estat espanyol, centrada fins ara en la publicació d’investigacions i en campanyes d’incidència política, i començar a treballar a partir d'aquest estiu amb persones migrants i amb dones víctimes de violència de gènere. I ho farà mitjançant el suport econòmic i tècnic a entitats que treballen des de fa temps amb aquests dos sectors.  

“Hem aplicat la mateixa lògica amb què treballem a altres països: buscar canvis en la vida de les persones recolzant i enfortint organitzacions amb experiència, ja implantades en el territori, que treballen directament amb persones en risc d’exclusió social i vulnerabilitat” explica Zinnia Quirós, coordinadora del programa.

Amb aquest objectiu, Intermon Oxfam destinarà a aquestes entitats sòcies la quantitat de 110.0000euros, xifra que suposa el 0,14% del pressupost total de l’organització, que és d’uns 80 milions d’euros. També els oferirà acompanyament en aspectes tècnics com estratègia organitzativa, avaluació, comunicació i captació de fons.

En l’àmbit de la immigració, Intermón Oxfam recolzarà serveis d’acollida i informació, assessorament legal i ajut a la inserció laboral de la mà d’organitzacions com la Fundació Salut Alta i l’Associació de Dones Africanes de Banyoles Legki Yakaru a Catalunya, La Dinamo a València, la Coordinadora de Barrios i la Red Interlavapiés de Madrid i Prodein a Melilla, entre d’altres.

Pel que fa al treball contra la violència de gènere, l’ONG donarà suport a 10 entitats que treballen en la prevenció, formació i sensibilització  i/o que ofereixen atenció jurídica i psicològica a dones víctimes de maltractament i als seus fills i filles. Tamaia, El Safareig, Conexus i l’Associació de Dones Unides contra el Maltractament són algunes de les organitzacions.

Afegeix un comentari nou