Polseres amb codi QR per a les persones amb Alzheimer

  • Polseres amb codi QR per a les persones amb Alzheimer

    Polseres amb codi QR per a les persones amb Alzheimer - Font: Mossos d'Esquadra

  • Anunci de la jornada on s'ha presentat la campanya "Garantint la seguretat de les persones amb Alzheimer"

    Anunci de la jornada on s'ha presentat la campanya "Garantint la seguretat de les persones amb Alzheimer" - Font: FAFAC

Què pots fer si et trobes amb una persona amb Alzheimer que s’ha perdut o desorientat? A partir d’ara, podràs mirar si porta una polsera amb codi QR. Si és així, escanejant-lo accediràs a les dades de contacte de la persona cuidadora.

La Federació d’Associacions de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Catalunya (FAFAC) i els Mossos d’Esquadra treballen conjuntament en una campanya per garantir la seguretat de les persones amb Alzheimer. Han publicat un tríptic amb informació sobre com ajudar a localitzar i identificar a una persona que s’hagi perdut i també han creat una polsera específica que poden portar les persones amb aquesta malaltia i que facilitar la seva identificació.

La idea és que qui topi amb elles pugui accedir a les dades de contacte de la família o persona encarregada de la seva cura. I això s’aconsegueix amb un codi QR. Només cal tenir un lector de codis QR instal·lat al mòbil. Amb aquest podrà escanejar el codi de la polsera i obtindrà les dades del cuidador/a per poder-se posar en contacte amb ell/a.

Els braçalets també contindran informació d’interès de la persona malalta, com, per exemple, si és diabètic o possibles al·lèrgies a medicaments. Estan pensats per a les fases inicials o moderades de la malaltia i pretenen protegir les persones amb Alzheimer, però sense treure’ls autonomia.

Se n'han fabricat 2.000 unitats i es poden aconseguir a les 21 Associacions de Familiars de malalts d'Alzheimer (AFA) que hi ha al territori català, per 4,50 euros.

Afegeix un comentari nou