Programa Làbora: estratègia compartida per a l’ocupació

Autor/a: 
Montse Mateo
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Programa Làbora: estratègia compartida per a l’ocupació

Autor/a: 
Montse Mateo

Resum: 

Avui, dia 23 de març, l’Ajuntament de Barcelona ha presentat en roda de premsa el programa Làbora, un projecte d’inserció laboral que durà a terme amb la col·laboració de diverses entitats del Tercer Sector.

L’acte de presentació del programa Làbora s’ha celebrat a la Sala Lluís Companys de l'Ajuntament de Barcelona i ha comptat amb la presència de:

Estratègia compartida entre l’Ajuntament de Barcelona i el Tercer Sector

El programa Làbora és un projecte destinat a fomentar l'ocupació de persones amb especials dificultats per accedir al mercat de treball, derivades pels centres de Serveis socials de la ciutat.

El programa és liderat per l'Institut Municipal de Serveis Socials de l'Ajuntament de Barcelona però, per a la seva execució, el consistori ha volgut comptar amb diverses entitats socials i amb el teixit empresarial de la ciutat.

ECAS s’encarrega de la coordinació però, tal com la seva presidenta ha indicat en la roda de premsa, són tres les entitats del Tercer sector responsables del projecte: la mateixa ECAS, Creu Roja i Feicat. Altres entitats del sector com ara Fundesplai participen en aspectes concrets del programa.

En aquest sentit, Maite Fandos ha assenyalat que un dels trets diferencials d’aquest projecte és justament que és fruit d’una estratègia compartida entre l’Ajuntament de la ciutat i el Tercer Sector.

És un treball conjunt de veritat entre Ajuntament, entitats i sector privat.
Albert Alberich

Atenció per a 3.000 persones

El projecte contempla estudis i activitats concretes necessàries per conèixer al detall la bossa de persones en atur que s’allunyen cada cop més del mercat laboral:

  • Estudi sociodemogràfic d’aquest col·lectiu de persones en risc d’exclusió.
  • Mapeig i catàleg d’entitats del Tercer Sector que treballen a Barcelona, i de quins recursos disposen.
  • Definició de perfils laborals del col·lectiu de persones als quals es dirigeix el programa.
  • També es preveu la creació d’un equip tècnic d’orientadors i d’un equip tècnic de prospecció.

El programa es proposa, segons Maite Fandos, arribar a atendre 3.000 persones. De fet, els orientadors integrats en el programa ja estan atenent persones derivades de Serveis Socials, 79 de les quals ja han pogut ser inserides segons ha indicat Fandos.

Quan parlem de dignificar les persones parlem d'aconseguir oportunitats.
Enric Morist

Responent a preguntes dels periodistes presents a la roda de premsa, Fandos ha especificat que Làbora no és un programa puntual sinó un projecte de continuïtat, que neix amb voluntat de futur.

8 de juny: trobada entre persones i empreses per a l’ocupació

En el marc del projecte, el dia 8 de juny es celebrarà una jornada organitzada per Fundesplai i destinada a crear un espai de relació entre les empreses i els veritables protagonistes del projecte: les persones en risc d’exclusió.

La millor acció social que es pot fer és que la gent trobi feina.
Maite Fandos

L’objectiu de la jornada és afavorir la inserció laboral d’aquestes persones posant-les en contacte directe amb empreses amb processos de selecció de personal oberts.

Afegeix un comentari nou