Roses solidàries al Mercat Central de Sabadell
Comparteix
El dia de Sant Jordi, el Mercat Central de Sabadell organitza la campanya La rosa més solidària, amb l’objectiu de recollir aliments per al Rebost solidari, de qui depenen actualment 10.000 persones.
Per Sant Jordi, regala solidaritat!
El proper dia 23 d’abril el Mercat Central de Sabadell i el Rebost Solidari organitzen per segon any consecutiu una campanya de recollida d’aliments a canvi de roses amb la qual, l’any passat, varen recollir 1.750 kg d’aliments. Enguany, els organitzadors es plantegen superar aquesta xifra amb la campanya La rosa més solidària.
El Mercat regalarà una rosa a totes les persones que s’hi acostin el dia de Sant Jordi portant aliments, preferentment de primera necessitat i amb bona conservació (arròs, pasta, oli, sucre, etc.). El Rebost Solidari, que atén unes 2.500 famílies de Sabadell, s’encarregarà de la recollida dels aliments.
Aquest any, a més, la campanya compta amb el suport de l’Obra Social “la Caixa” que es compromet a calcular el valor econòmic dels aliments recollits i fer una aportació d’aquest mateix import a fi que el Mercat la transformi en productes frescos com ara carn, peix, etc.
De vegades no hi ha una dignitat en els aliments de subsistència. És molt important poder posar sobre la taula aliments que aportin proteïnes, com el peix o la carn. Guillermo Wilches, president del Rebost Solidari
Durant la roda de premsa de presentació de la campanya, el vicepresident de l’Associació de Comerciants del Mercat Central de Sabadell, Josep Prat, va destacar la importància de poder oferir a les famílies que ho necessiten no solament productes de llarga conservació sinó també productes frescos.
Per la seva banda, Guillermo Wilches, president del Rebost solidari va agrair la iniciativa i va afegir que “és molt bonic que per Sant Jordi, que es regalen roses i llibres, també es regali una mica de solidaritat.”
Pobresa creixent
Fa poques setmanes, el Rebost Solidari alertava que la pobresa seguirà creixent a no ser que el mercat laboral sigui capaç de generar ofertes de feina que permetin que “les persones es dignifiquin”.
En aquest sentit, l'entitat advertia que molts dels usuaris actuals del Rebost no són persones sense feina sinó persones que treballen per sous que sovint estan per sota dels 500 euros. Per Wilches, si no hi ha una “crisi alimentària” és gràcies a la tasca de les entitats del tercer sector.
Afegeix un nou comentari