Àmbit de la notícia
Social

Sílvia Aldavert, guanyadora del Premi ASPÀSIA 2018 en defensa de l’equitat de gènere

Entitat redactora
FCVS
  • Sílvia Aldavert, guanyadora del Premi ASPÀSIA 2018.
    Sílvia Aldavert, guanyadora del Premi ASPÀSIA 2018. Font: Vimeo
  • Imatge gràfica del Premi ASPÀSIA.
    Imatge gràfica del Premi ASPÀSIA. Font: Twitter
  • El lliurament es va fer durant 6a Jornada DDiPAS: ‘Comunicació i gènere en diàlegs a les entitats socials'.
    El lliurament es va fer durant 6a Jornada DDiPAS: ‘Comunicació i gènere en diàlegs a les entitats socials'. Font: Twitter

La coordinadora de projectes de l’APFCIB ha estat reconeguda per la seva llarga trajectòria en la defensa i promoció dels drets sexuals i reproductius de la dona.

La coordinadora de projectes de l’APFCIB (Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears), Sílvia Aldavert, ha estat la guanyadora de la sisena edició del Premi ASPÀSIA. El guardó, que reconeix la defensa de l’equitat de gènere, ha guardonat d’aquesta manera la trajectòria d’Aldavert en l’apoderament de nenes i dones a través del seu treball vinculat al lideratge de projectes de defensa i promoció dels drets sexuals i reproductius. A més, durant el lliurament del premi s’ha fet una menció especial a la seva llarga trajectòria en la lluita feminista.

El premi es va lliurar el passat 24 de maig en el marc de la 6a Jornada DDiPAS: ‘Comunicació i gènere en diàlegs a les entitats socials’. L’espai Caixa Fòrum de Barcelona va acollir, doncs, un reconeixement concedit per la xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social (DDiPAS) i per l’Observatori del Tercer Sector. En aquest sentit, el jurat que va concedir el premi també va valorar la seva vessant internacional, destacant la seva participació com a ponent en el primer acte de la història que una entitat catalana ha realitzat dins del programa oficial de la Comissió de la Condició Social i Jurídica de les Dones de Nacions Unides.

L’acte de la sisena jornada DDiPAS va comptar amb una conferència d’Irene Yúfera, professora del Departament d’educació lingüística i literatura de la Universitat de Barcelona i una taula d’experiències comunicatives amb visió de gènere. D’aquesta manera Aldavert s’uneix a altres dones guardonades en edicions passades:

  • (2017) Imma Sau, per la seva tasca per erradicar, prevenir i reparar la mutilació genital femenina
  • (2016) Marina Subirats, pel seu compromís amb els drets de les dones des de la política, la recerca i l’acció social
  • (2015) Fàtima Ahmed, pel seu compromís amb les dones immigrades
  • (2014) Sara Berbel, per la seva defensa de l’equitat de gènere en els àmbits públic i privat

A la taula d’experiències va participar Júlia Vega d’Almena Cooperativa Feminista, Marta Molas per part de l’agència La Clara Comunicació i Àgueda Bañón, com a Directora de Comunicació de l’Ajuntament de Barcelona. Així doncs, l’acte va concloure a les 19.00 h amb una cloenda a càrrec de Sílvia Casola, assessora tècnica d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona.

 

Què és el Premi ASPASIA?

El Premi ASPÀSIA té per objectiu valorar les persones que, mitjançant les seves iniciatives i trajectòria professional, hagin afavorit l’equitat de gènere i hagin treballat en defensa de l’apoderament de les dones. El jurat del Premi està format per persones vinculades a l’àmbit social i al Tercer Sector, entre elles les guanyadores de la IV i la V edició i representants de la xarxa DDiPAS i l’Observatori del Tercer Sector.  

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari