#TelebasuraNoEsRealidad, contra l'estigma televisiu del poble gitano

Ravalnet

#TelebasuraNoEsRealidad, contra l'estigma televisiu del poble gitano

Ravalnet

Resum: 

La campanya de sensibilització denuncia que determinats continguts a la televisió promouen estereotips i prejudicis que condueixen a la discriminació i l’antigitanisme.

La Fundación del Secretariado Gitano ha dut aquesta iniciativa amb motiu del Dia Internacional del Poble Gitano, i demana la retirada d’alguns programes televisius que considera que “malmeten profundament” la imatge de la comunitat.

Alguns infants i adults apareixen en un vídeo de la campanya #TelebasuraNoEsRealidad donant el seu punt de vista sobre els comentaris i les imatges procedents de programes de televisió:

Aquests nens i nenes ja van participar l'any 2015 en un vídeo de la campanya #YoNoSoyTrapacero denunciant que el Diccionari de la Llengua Espanyola denominava d'aquesta manera a persones d'ètnia gitana.

La Unió Romaní fa una sèrie de recomanacions als mitjans de comunicació, com ara no esmentar l’origen ètnic si no és estrictament necessari, evitar informacions discriminatòries, abandonar el sensacionalisme, fomentar el tractament positiu, o fer servir "inclusió", "conflicte" i "ètnia" en comptes de "integració", "batussa" i "raça".