Tots som ciutadans... ningú sense llar!

  • Cartell de la campanya

    Cartell de la campanya

  • Logo de la fePsh

    Logo de la fePsh

Les entitats presenten les seves propostes als partits polítics de cara a la propera legislatura alhora que engega la campanya de les persones sense llar que se celebrarà el dia 27 de novembre.

En col·laboració amb la Federació d’entitats de suport a les persones sense llar (fePsh, per les seves sigles en castellà), la FACIAM i la Xarxa d’atenció a Persones sense llar, Cáritas impulsa la 19 edició de la campanya de les persones sense llar que se celebrarà el dia 27 de novembre sota el lema “Tots som ciutadans. Ningú sense llar".

Per la seva banda, la fePsh ha fet arribar als partits polítics el document Per a l’elaboració d’una estratègia estatal per a la prevenció i eradicació del sensellarisme” a fi de veure les seves propostes incorporades a l’agenda del govern que sorgeixi del 20-N.

El document conté propostes adreçades a la integració de les persones que surten de presó o d’institucions sanitàries però, sobretot, fa referència a la prevenció de desnonaments.

Per a la federació, l’estratègia hauria de centrar-se en:

  • La prevenció del sensellarisme.
  • L'habitatge com a eix central de l’estratègia.
  • L’enfortiment dels Drets humans de les persones sense llar.
  • La coordinació institucional i l’enfortiment del Tercer Sector.

 

El document inclou 43 propostes concretes entre les quals se n’hi compten de relacionades amb la prevenció del sensellarisme, amb la garantía d’empadronament per part de les persones sense llar o amb la substitució dels macroalbergs per instal·lacions més adequades a les necessitats de les persones usuàries.

No obstant això, el document planteja l’habitatge com a eix central de l’estratègia, mitjançant el foment de l’habitatge assequible per a tothom i del lloguer social per a col·lectius vulnerables, i l’impuls a programes d’habitatge transitori.

Afegeix un comentari nou