Vols sumar-te a la ‘Revolució de les butxaques’?
Comparteix
La campanya vol fer del consum responsable un acte quotidià.
Apostar en el nostre consum per l’economia solidària, la banca ètica o el comerç just com a via per fer front a les injustícies mediambientals i socials que genera el sistema econòmic dominant i contribuir a generar canvis reals.
Aquest és l’objectiu de la campanya que amb el lema 'La Revolució de les butxaques', el consorci Som comerç Just i Banca Ètica ha posat en marxa de cara a la celebració del Dia Mundial del Comerç Just, que enguany tindrà lloc el dissabte 13 de maig.
Entre les accions reivindicatives previstes per a aquell dia destaca una ‘Ruta guiada pels horrors del comerç internacional’ que recorrerà el Passeig de Gràcia de Barcelona, un dels espais de la ciutat on es concentren bona part de les transnacionals que vulneren els drets humans i mediambientals.
A través d’aquest recorregut es pretén denunciar “el treball esclau que amaguen grans marques cafeteres i de la indústria tèxtil, així com el treball infantil amb què s’ha relacionat grans gegants de l’electrònica o el finançament a la indústria armamentista que duen a terme els grans bancs estatals” expliquen des de la campanya.
Adhesió de municipis
Barcelona no serà l’únic escenari on es reivindicarà la necessitat d’apostar per un comerç i un consum responsables. Des de fa 18 anys, el Dia Mundial de comerç Just se celebra també a altres poblacions de tot Catalunya. Només en la darrera edició, una trentena de localitats van muntar fires d’entitats, xerrades, tallers infantils, concerts i obres de teatre per sensibilitzar i denunciar.
De cara a l’edició 2017, els municipis i entitats que vulguin adherir-se a la campanya i organitzar actes amb motiu del Dia Mundial del Comerç Just poden ja omplir aquest formulari.
El consorci ‘Som comerç Just i Banca Ètica’, organitzador de l’esdeveniment, està format per Setem Catalunya, la Xarxa d’Economia Solidària, FETS, Fiare, Alternativa3 i Intermón Oxfam.
Afegeix un nou comentari