1000 racions de menjar rescatat

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Anna Parisi
El 24 de novembre s'organitza un dinar d'aprofitament per 1000 persones Font: Plataforma aprofitem els aliments
El 24 de novembre s'organitza un dinar d'aprofitament per 1000 persones Font: Plataforma aprofitem els aliments

1000 racions de menjar rescatat

Autor/a: 
Anna Parisi
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

El 24 de novembre se celebra un gran dinar contra el malbaratament alimentari. La idea és mostrar com, amb el menjar que es llença a Barcelona, es pot preparar un àpat per a 1000 persones.

La proposta preveu recuperar 1 tona d'aliments, i per tant generar un estalvi mediambiental de 1.500 kg de CO₂, 52.800 litres d'aigua, 1,40 hectàrees de terra i 3.000 euros.

El vídeo promocional ens convida a tastar la diferència, i saber veure la dignitat i la bellesa d'aquella verdura que està una mica grillada o pansida...

El dinar Zero Food Waste és una iniciativa de Plataforma Aprofitem els Aliments, una associació formada per persones i entitats lligades a la prevenció del malbaratament alimentari. Busquen solucions a aquesta problemàtica, ètica i ambiental, involucrant persones de tots els agents implicats en la cadena dels aliments, des de la pagesia i productors, a les empreses dedicades a l'alimentació, les entitats, i les persones consumidores. I alhora realitzen una tasca d'incidència per impulsar un marc legal complet que tingui en compte el #malbaratamentalimentari com a problemàtica transversal.

La jornada s'emmarca en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, i té com a tema central l' arribar a tenir residu zero també amb els aliments. L'esdeveniment se celebra el 24 de novembre a Barcelona a La Pionera, un espai de trobada d'iniciatives innovadores, i vol ser altaveu per a les persones i els projectes que treballen la cultura de l'aprofitament i l'horitzó del residu zero.

Per dur a terme un gran dinar d'aprofitament com aquest, és necessària la implicació de moltes persones voluntàries: per anar a espigolar aliments als camps, per espigolar a la ciutat, per preparar-los, fer de suport a la cuina o a la logística. L'equip de cuina està liderat des del Campus de Turisme, Hostaleria i Gastronomia de la Universitat de Barcelona (CETT-UB) per Felipe Celis, Fernando Martínez Conde i Oscar Teixidó, que posen a disposició la seva creativitat i expertesa per crear un àpat deliciós.

S'ha fet una crida per formar un equip de 100 persones, que participen en la recollida, preparació, cocció i el repartiment del dinar. El 20 de Novembre a les 19 h està prevista una formació en les que les persones voluntàries es podran conèixer i també aprendran criteris sobre seguretat alimentària.

Per assistir al dinar com a comensals, cal reservar el plat omplint el formulari a la pàgina web de la jornada Zero Food Waste Barcelona.

Afegeix un comentari nou